Grad

Novi asfalt i u Parmencu

U Mesnoj zajednici Parmenac završeno je asfaltiranje oko kilometar takozvanog Petrovića puta, a gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem je u nedelju posetilo meštane koji žive u ovom delu Parmenca. Rekonstrukcija saobraćajnice koštala je sedam miliona dinara, a u investiciji su zajedno učestvovali Grad Čačak i Vlada Republike Srbije, preko preduzeća „Putevi Srbije“.


Kako je istakao gradonačelnik Čačka jedna od najbitnijih infrastrukturnih investicija koja je započela u Parmencu je rešavanje vodosnabdevanja, ali su značajni i radovi na putnoj infrastrukturi.

-U toku godine smo završili ono što je takoše bio prioritet za meštane Parmenca, to je sistem za vodosnabdevanje Rzav, za oko 110 priključaka tokom leta. Nastavljamo i tokom jeseni, naravno uz učešće građana. Takođe, urađena je i gasifikacija kompletne Mesne zajednice Parmenac, rekonstruisali smo i česmu, isanirtali klizište na lokalnom groblju- rekao je Todorović.

Kako je istako, za naredni period planirano je da se rekonstruše deo puta koji vodi ka lokalnom groblju, a urađena je projektno tehnička dokumentacija za kanalizacionu mrežu. Prema njegovim procenama, u naredne dve godine meštani Parmenca bi trebalo da dobiju sve ono na šta su čekali decenijama, a tiče se infrastrukture.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.