Grad

OBELEŽEN DAN TEHNIČKO REMONTNOG ZAVODA ČAČAK

Tehnički remontni zavod (TRZ) u Čačku danas je obeležio 94 godine postojanja. Od osnivanja 30. septembra 1925. godine do danas, ostao je deo Vojske, a radi na održavanju vojnih sredstava, koja se nalaze u operativnoj upotrebi.

Saglasnošću Državnog saveta Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca i odlukom čačanske opštine određeno je zemljište za izgradnju prvih objekata na današnjoj lokaciji TRZ. Za potrebe tadašnje vojske izgrađeni su prvi objekti: hala inženjerije, mašinske obrade, kovačnice, centralni magicin, stolarnica i bravarnica i današnja artiljerija.


-Duga je to tradicija za Zavod, našu vojsku i čačansku opštinu. Sve ove godine pripadnici ustanove su prolazili razne vrste transformacija, različite organizacije ustanova i uvek je realizacija zadataka iz domena osnovne delatnosti bila na visokom nivou, te postojanje i rad TRZ se nameće kao potreba za našu vojsku- izjavio je zamenik direktora TRZ-a, pukovnik Vojkan Radonjić, na današnjoj svečanosti.


Osvrćući se na zadatke koje trenutno realizuje Zavod, uključenost u sveobuhvatnu modernizaciju Vojske Srbije, Radonjić je napomenuo da se nameće potreba da i ova ustanova u tom kontekstu učestvuje, ali i da je potrebno stalno unapređenje tehnoloških linija i infrastrukture Zavoda.


-U toj fazi se i sada nalazimo, a rezultati tog unapređenja će se pokazati u narendom periodu, čime će Zavod još čvršće zauzeti mesto u sistemu odbrane i nastaviti sa daljim razvojem – rekao je Radonjić. Prema njegovim rečima, u proteklom periodu, TRZ je nastavio realizaciju svoje osnovne delatnosti, održavanje tehničkih sredstava Vojske Srbije, a dat je sopstveni doprinos jačanju sposobnosti vojske.

Za savestan i odgovoran rad, kvalitetno izvršavanje radnih zadataka i zalaganja na radu deo pripadnika Zavoda ja nagrađen stimulativnim merama. Za dugogodišnju uspešnu saradnju i dat doprinos u ostvarivanju rezultata rada Zavoda, TRZ Čačak dodelio je zahvalnice Gradu Čačku, kompaniji “Sloboda”, Vojnotehničkom institutu Beograd, Fabrici boje i lakova “Pitura” Beograd i grafičkoj radionici “Artera” iz Čačka.

Povodom dana TRZ-a, gosti su mogli da vide prikaz dela tehničko tehnoloških mogućnosti Zavoda.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.