Grad

ПРЕДСТАВНИЦИ ДЕЛЕГАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ПОСЕТИ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ЧАЧКА

ПРЕДСТАВНИЦИ ДЕЛЕГАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ПОСЕТИ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ЧАЧКА У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ“

У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“, која се 11. пут организује Србији, а други пут у Чачку, делегацију Републике Српске, у понедељак 25. септембра 2023. године, угостио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић у свом кабинету, заједно са председником Скупштине Игором Трифуновићем и помоћником за друштвене делатности Мирославом Петковићем. Делегацију Републике Српске чинили су Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији, академик Драго Бранковић, генерални секретар АРНУС-а, академик Ново Пржуљ, дописни члан АНУРС-а проф.др Зоран Говедар, као и саветнице у Представништву Татјана Дувњак и Јелена Кусмук. „Дани Српске у Србији“ ове године предвиђају научно-културни програм, односно, промоцију едиције „Одрживи развој и управљање природним ресурсима Републике Српске“, у издању Академије наука и уметности Републике Српске, 25. септембра 2023. у 14 часова, у амфитеатру Агрономског факултета и у 20 часова, концерт групе „Оне три“ у Културном центру.

На оваквим сусретима увек је реч о даљим корацима ка продубљивању сарадње између Чачка и Републике Српске, рекао је градоначелник Милун Тодоровић.

-Иако су „Дани Републике Српске“ у Чачку већ традиционална манифестација, морам поменути да се ове године организују када смо прва Национална престоница културе, што увек са поносом истичем. Многобројни културно – уметнички садржаји организовани су и биће организовани у нашем граду, и велико ми је задовољство што се и ви, на неки начин део овог програма – рекао је Тодоровић.

На састанку је било речи о могућностима бољег повезивања Чачка и Републике Српске, наставку неговања заједничке традиције и културе, као и давању подршке свим пројектима и програмима који за циљ имају сарадњу, нарочито младих људи, али и културних установа, ова два региона.

Извор: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.