Aktuelno Obrazovanje

Obeleženo 39 godina postojanja Agronomskog fakulteta u Čačku

Danas je na Agronomskom fakultetu održana svečana Akademija povodom obeležavanja 39. godina rada ove visokoobrazovne ustanove, a tom prilikom diplomu su svečano dobila 52 studenta osnovnih, akademskih, master, specijalističkjih i akademskih studija.

U proteklih 39 godina studije je završilo više od 1.500 studenata, a danas na fakultetu studira preko petsto studenata, a danas aktivno studira oko 550 njih, na sedam studijskih programa.

Agronomski fakultet je sa svojim aktivnostima značčajno uticao da se nivo nastavne delatnosti proširi, kvalitet njen unapredi. Aktivnosti dragocene za unapređenje studija i uspeh studenata, nastavnika i saradnika na Agronomskom fakultetu su realizacija projekata, kako nacionalnih, tako i međunarodnih, organizacija naunih skupova, Savetovanja o biotehnologiji i Smotre naunih radova studenata agronomije sa međunarodnim učešćem.

Trenutno se realizuje godine 21 koji naučmo- istraživački projekat, koji finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali i tri mećunarodna projekta. Kao rezultat ovog rada imamo zapažene rezultate u objavljenim naučo-istražvačkim radovima, naročito u kompetentnim međunarodnim časpoisima – istako je dekan Agronomskog fakulteta prof. dr Vladeta Stevović.

Grad je voljan u nameri da pomogne I infrastrukturno obnavljanje fakulteta, ali I da učini sve da svršeni student ostanu u Čačku, reko je Milan Likić, član Gradskog veća.

-Važno je da svršeni diplomci imaju dobre uslove i Grad čini sve za postizanje dobrog ambijenta za ostanak svih koji su završili ovaj fakultet. Veoma brzo ćemo uspeti da završimo realizaciju projekta industrijske zone u Preljini, intezivirali smo rad NTP, sve gde će i inenjeri sa ovog fakulteta imati mogućnost da se zaposle – rekao je Lukić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.