G.Milanovac Region

Од 1. октобра почиње са радом ВСШ за графичко инжењерство и дизајн

Од 1. октобра почиње са радом ВСШ за графичко инжењерство и дизајн у Горњем Милановцу


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, данас је у свом кабинету одржао састанак са председником Академије „Шумадија“ из Крагујевца, професором Миланом Ђорђевићем и доцентом Дејаном Видојевићем, поводом оснивања одсека „Високе струковне школе за графичко инжењерство и дизајн“ у Горњем Милановцу.


– Велико ми је задовољство што смо успели да реализујемо овај пројекат који смо најавили пре годину дана, када су нам га представници Академије „Шумадија“ презентовали. Од 1. октобра студенти ће кренути са наставом. Оно што је јако значајно је управо то да је Горњи Милановац стециште графичке индустрије. Студенти који буду уписали ове студије имаће јединствену прилику да кроз дуално образовање заврше своје студије и да практично знање стичу у компанијама. Са пет највећих милановачких компанија данас су потписани уговори о сарадњи, а план је да се у будућности то прошири и на остале компаније. Циљ нам је да Горњи Милановац буде озбиљан центар у коме ће се едуковати сви будући графички инжењери, не само за потребе милановачке привреде и индустрије, већ и шире – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.
Представници Академије „Шумадија“ овом приликом су обишли пет компанија са подручја милановачке општине са којима ће „Висока струковна школа за графичко инжењерство и дизајн“ имати сарадњу.
– Академија „Шумадија“ је у завршној фази припремне документације за акредитацију. Очекујемо да ћемо за три месеца добити акредитацију. Планирани почетак наставе је 1. октобар. Биће уписано петнаест студената који ће наставу похађати по дуалном образовању. Потреба за оваквим видом образовања јавила се од стране саме привреде и индустрије Горњег Милановца. Академија „Шумадија“ једина је високошколска установа у Шумадији која има дуално образовање. Данас смо са пет компанија потписали уговоре, од којих ће свака обезбедити по два ментора. У питању су компаније: „РП штампарија“, „Спектар“, „Тетра Пак“, „Папир Принт“ и „Фока“ – изјавио је Милан Ђорђевић, председник Академије „Шумадија“ и професор.
Настава за будуће студенте „Високе струковне школе за графичко инжењерство и дизајн“ биће организована у Техничкој школи „Јован Жујовић“ у поподневним терминима.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.