Društvo

ODBORNICI ČAČKA ZAVRŠILI ZASEDANJE

Odbornici Skupštine grada Čačka usvojili su predlog rešenja o pribavljanju u javnu svojinu Grada poslovne zgrade – objekta Halk banke, kao i lokalni akcioni plan zapošljavanja.


U zgradi Halk banke, na površini od 3.140 metara kvadratnih biće smešteni Centar za socijalni rad i jedan broj gradskih službi, a planirano je da deo prostora bude iznajmljen banci. Prema ranijim najavama, potpisivanje ugovora bi trebalo da bude uskoro.

U 2020. godini predviđene su četiri mere i programa aktivne politike zapošljavanja: javni radovi, stručna praksa, subvencije za samozapošljavanje, kao i subvencije poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima. Za ove namene Grad je iz budžeta opredelio 30.000.000 dinara.

Usvojen je i statut Centra za pruzanje usluga socijalne zastite „Zračak“. Ova ustanova će ubuduće pored dosadašnjih aktivnosti preuzeti i usluge koje je Grad u protekle dve i po godine plaćao drugim pravnim licima.

Odbornici su usvojili i predlog strategije razvoja saobraćaja grada, kao i predlog da 71 ulica dobije novi naziv. Većina naziva ulica promenjena je u prigradskim naseljima, koje su u dosadašnjem nazivu sadržale broj.

Prihvaćen je predlog da se angažuje revizor za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada Čačka za 2019. godinu, kao i odluka o mesnoj samoupravi na teritoriji Čačka.

Usvojeni su planovi detaljnih regulacija za groblja u Miokovcima i Riđagama, ski – stazu u Riđagama, Severni opštinski put, aerodrom – Preljina.

Izabrani su novi članovi Izborne komisije grada Čačka.
Na predlog Odborničke grupa „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, novi članovi su Ana Stanić, Nikola Sredojević, Valentina Jakovljević, Svetlana Stojanović, Dragiša Gavrilović, Ljiljana Stanišić, Spasoje Milevski i Ranić Đurović.
Prihvaćen je predlog Odborničke grupe Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Jedinstveni Čačak, da novi član Gradske izborne komisije bude Daniela Savković, a na predlog Odborničke grupe Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija to je Aco Jakovljević.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.