G.Milanovac Region

Одређен развојни буџет општине Горњи Милановац за наредну годину

Одређен развојни буџет општине Горњи Милановац за наредну годину


На дневном реду, данас одржане седнице Општинског већа као најзначајнија ставка издвојио се Нацрт и Предлог Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2024. годину који ће износити 2.103.862.000,00 динара. Највећа средства одвојена су за капиталне инвестиције, развој пољопривреде и спорта.

-Буџет за 2024. годину је опредељен према развоју. С обзиром да имамо две велике капиталне инвестиције које радимо и улажемо много више средстава у пољопривреду. Циљ нам је поспешивање пољопривредне производње што ће довести до увећања буџета за наредну годину. Све што ми уложимо у пољопривреду, то нам се вишеструко врати кроз буџет. Презадовољан сам што смо успели да у претходним годинама сачувамо један део средстава да би могли да уђемо у две капиталне инвестиције на које сам поносан, а то је изградња затвореног базена у граду и изградња нове зграде ПУ „Сунце“ која ће се налазити код постојећег објекта број 3 у Невадама и која ће примити 250 малишана. Успели смо да тај новац сачувамо, успели смо да креирамо такав буџет да имамо довољно средстава и за текуће пословање и да исплатимо капиталне инвестиције. Оно чему се још више радујем, јесто то да смо успели да извршимо повећање још на две позиције, као што сам поменуо, на позицији пољопривреде за 10%, а то већ радимо од 2016. године. Не заборавите да је буџет пољопривреде 2016. године када сам ја постао председник, био 7 милиона динара, исте године је ребалансом повећан на 35 милиона да бисмо ове године дошли до буџета од 66 милиона динара, а за следећу годину буџет за пољопривреду износиће 72 милиона динара. Успели смо да креирамо добар буџет за пољопривреду, али успели смо да креирамо и добар однос са пољопривредним произвођачима и да тај буџет сваке године у стопроцентном износу и остваримо. Наравно највише се троши за куповину механизације и приплодних грла стоке, што нама даје наду да ћемо имати све више и више организоване пољопривредне производње на територији наше општине. Друго што је значајно јесте увећање буџета за спорт од 20% и у наредном периоду гледаћемо да то још више поправимо. Преко 35 клубова има на територији општине Горњи Милановац који се делом финансирају из буџета. Добре резултате постижу како појединачни, тако и екипни спортови. Општина је ту да им буде савезник, и морамо им помоћи код изградње инфраструктуре, о чему смо већ разговарали на недавном састанку који смо имали са представницима свих клубова. Такође оно што је значајно у вези овог буџета је да смо успели да одржимо и изградњу остале инфраструктуре на нивоу који смо до сада радили, тако да ни једна позиција у буџету није мања у односу на 2023.годину. Наставићемо са изградњом и локалних и сеоских некатегорисаних пуртева али и улица у граду – рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац
Планови за наредну годину су веома амбициозни. На неком од наредних седница Општинског већа, наредне године биће распоређена средства на позицијама и биће дат предлог шта ће се конкретно радити на пољу саобраћајне инфраструктуре током 2024. године.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.