Dragačevo Sport

ODRŽAN 18. MEĐUNARODNI DEČJI TURNIR „TROFEJ GUČA“

Od 9. do 17. decembra održan je 18. Međunarodni dečji turnir u fudbalu „Trofej Guča 2017“. U glavnom delu takmičenja nastupili su pioniri i petlići. Najbolji plasman u konkurenciji pionira ostvarili su Partizan iz Beograda i užička Sloboda, koji su podelili prvo mesto. Druga i treća pozicija pripala je Čačanima, ekipama Kinder, odnosno Gaučos. Za najboljeg igrača i strelca proglašen je Jovan Mitrović, FK Sloboda, a za golmana Janko Marković, Partizan.

U konkurenciji petlića najbolji je bio beogradski Partizan, druga Sloga iz Požege, dok su treće mesto podelili Koroška Dravograd i Gaučos Čačak. Najbolji golman bio je Dušan Petrić, strelac Nikola Skrobonja, igrač Janko Rakonjac. NJih trojica su igrači Partizana.

Priznanje Fer plej u konkurenciji petlića pripalo je FK Koroška i pionirima čačanskog Borca.

Odigrana su i dva kvalifikaciona Silver kupa. U konkurenciji fudbalera rođenih 2003. prvi je bio Kinder Čačak. Kod dečaka 2005. godište prvo mesto pripalo je čačanskom FK Mladost radost.

Na „Trofeju Guča 2017“ odigrana su i dva Satelit turnira. Duel iz Kruševca zauzeo je prvo, Bubamara Kraljevo drugo, a OFK Požega treće mesto u konkurenciji 2008. godište. Kruševljani su dominirali i kod godinu dana starijih fudbalera. Kosmet iz Leposavića i Sloga Požega osvojili su drugo, odnosno treće mesto.

U revijalnom delu nastupili su najmlađi igrači FK Guča i OFK Požega.

Zlatne plakete za doprinos u razvoju dečjeg fudbala pripale su Draganu Vuloviću iz Beograda i Užičaninu Jestratiju Jovanoviću. Posebna plaketa za podsticaj i dalji fudbalski razvoj pripala je Stefanu Laziću, pioniru FK Borac.

– Do sada je na „Trofeju Guča“ bilo najviše gledalaca, trenera i skauta. U ime Fudbalskog saveza regiona Zapadna Srbija, pehare je uručio generalni sekretar Rade Popović. Osim fudbala, za vreme turnira su održane kreativne i edukativne radionice. Turnir je i ove godine potvrdio lidersku poziciju, kada je reč o dečjem fudbalu u zimskim mesecima, u Zapadnoj Srbiji – kaže LJubodrag Laki Stanić, direktor „Trofeja Guča“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.