Društvo

ODRŽAN DRUGI SABOR KAČAMAKA – UKUS STARINA DOVEO MNOGE U JEŽEVICU

U Ježevici je juče održan drugi Sabor kačamaka. Ove godine, iako je tokom čitavog dana bilo opasnosti od kiše (koja ipak nije pokvarila dan), okupilo se mnogo više meštana i njihovih gostiju, nego prošle godine. Miris kačamaka i drugih „prostih“, ali veoma ukusnih jela od kukuruznog brašna, podsetio je mnoge na neka stara vremena, kad je, kažu, hrana bila jednostavna, baš kao i život.

Na ovoj takmičarsko-zabavnoj manifestaciji bilo je i više prijavljenih ekipa koje su kuvale kačamak (i mnogo toga još), ali je žiri, od 18 pripremljenih i veoma raznolikih, morao odabrati nekoliko najboljih jela.


Prvo mesto pripalo je već iskusnoj ekipi Prehrambeno-ugostiteljske škole, koji su i ovom jelu dali novi pečat, spremivši pohovani kačamak. Pored pehara, njima je dodeljen i kotlić. Drugo mesto (i burence za rakiju) osvojila je ekipa „Pajtosi“, kojoj je pripala i titula najmlađe ekipe, a treće mesto osvojio je tim neobičnog imena „Pljošta“ iz Viljuše, koja je „zaradio“ utešnu nagradu – kuvarsku kutlaču. Svi učesnici dobili su diplome, a podeljen je i veliki broj zahvalnica.


U bogatom kulturno-umetničkom programu učestvovale su pevačke grupe, zdravičari, kulturno-umetnička društva, učenici OŠ „Vladislav Petković Dis“…


Organizator manifestacije 2. Sabor kačamaka je Savet MZ Ježevica, a veliku podršku pružilo je novoosnovano udruženje žena ovog sela „Evgenija“, Grad Čačak i veći broj vernih sponzora.

V. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.