Društvo

ODRŽAN SAJAM PRIVREDE “PRELJINA EXPO 2017”

Pod pokroviteljstvom Grada Čačka, a u organizaciji Organizacionog odbora i Turističke organizacije Čačka, četvrti sajam privrede “Preljina Expo 2017” ove godine je zbog tehničkih razloga, izgradnje objekta “Aman”, organizovan na Gradskom trgu i u holu Doma kulture. Tokom dva dana (u utorak i sredu), koliko je trajao sajam, predstavljeni su privredni subjekti koji posluju na terotoriji MZ “Preljina” i njenoj neposrednoj okolini. Manifestaciju je otvorila zamenica gradonačelnika Milica Dačić, koja je ukazala na to da je Preljina strateški komunikacioni saobraćajni čvor, od značaja ne samo za Čačak, već i za ovaj deo Srbije. Pored toga, Preljina je već sada važno mesto za industriju, gde je u toku izgradnja i opremanje prve veće industrijske zone.

– Ovde sam da ukažem ne samo na značaj manifestacije “Preljina Expo”, već i na značaj ovog mesta za ceo region, s obzirom na planirana ulaganja od Grada Čačka i Republike Srbije. Stvorićemo uslove za razvijanje svih privrednih delatnosti – istakla je Milica Dačić, zamenica gradonačelnika.

Prema rečima predsednika Saveta MZ “Preljina” dr Aleksandra Radojevića, sve je više privrednih subjekata, velikih i malih firmi na ovoj teritoriji, a tome doprinosi izgradnja industrijske zone i ulaganje lokalne samouprave i Srbije u pristupne saobraćajnice i infrastrukturne projekte.

– Cilj ove manifestacije je da privrednike spojimo sa građanima, potencijalnim kupcima, odnosno one koji proizvode, prodaju i kupuju. Smatram da ulaganja Grada i Republike u izgradnju industrijske zone i pristupne saobraćajnice govore da se radi više, nego na bilo kom drugom delu regije, a ne samo na teritoriji grada Čačka – rekao je dr Aleksandar Radojević.

Organizatori očekuju da sajam narednih godina preraste u veliku manifestaciju “Čačak Expo”, gde će se predstavljati celokupna čačanska privreda.

– Planiramo da “Preljina Expo” preraste u značajnu manifestaciju na nivou Zapadne Srbije. Već sledeće godine ćemo imati više izlagača, a uključićemo celokupnu privredu grada. Cilj nam je da manifestacija preraste u “Čačak Expo” – istakao je Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačka.

I ovogodišnji sajam podržale su brojne auto kompanije sa ove teritorije, kao i proizvodno preduzeće “Hram 032”, koje je postalo vodeći proizvođač PVC stolarije u ovom delu Evrope.

– Podržavamo sajam, pre svega, zbog naših sugrađana, jer je to novo dešavanje i ponuda u gradu. Ove godine smo predstavili tri nova modela, a to su kodiak, oktavia i superb. Ove modele, kao i ostale, građani mogu videti u našim salonima širom Srbije, i naravno u Čačku. Takođe, sve modele zainteresovani sugrađani mogu isprobati u test vožnji i izabrati onaj koji im najviše odgovara. U ponudi uvek imamo razne akcije – rekao je Vladimir Kostić iz kompanije “AutoČačak”.

I firma “Lakeauto”, kao i “AutoČačak” od početka podržava ovaj sajam privrede, jer Čačak to zaslužuje.

– Posle Beograda, Čačak ima najbogatiju ponudu automobila. Mi smo sugrađanima predstavili novi polo, pasat, kedi… Sve to naši sugrađani mogu videti i kod nas u salonu i isprobati u test vožnji – rekao je Dragan Stevanović iz firme “Lakeauto”.

Nataša Zlatić iz preduzeća “Hram 032” podsetila je da je ova firma među najvećim proizvođačima PVC stolarije na Balkanu.

– Rado smo se odazvali da učestvujemo na sajmu “Preljina Expo” kako bismo našim sugrađanima prezentovali naš proizvodni program. Nadam se da će sajam prerasti u mnogo veću manifestaciju, a sve ide u prilog tome, jer Čačak postaje raskrsnica puteva – naglasila je Nataša Zlatić.

N. R.

 

Оставите одговор