G.Milanovac Region

Одржана прва „Милановачка туцијада“

Одржана прва „Милановачка туцијада“


Трећи дан Васкрса и лепо време били су повод да се данас на градском тргу у Горњем Милановцу окупи више од 100 малишана предшколског узраста и учествују у такмичењу у куцању васкршњим јајима. Узбуђени малишани су у пратњи својих васпитача пристигли нешто пре 10 часова, за када је била и заказана прва „Милановачка туцијада“. Распоређени у осам екипа, предшколци су нестрпљиво чекали почетак такмичења.


Иако је свако тврдио да је баш његово јаје најјаче, чак се међу њима нашло и једно дрвено, ипак је победу однео Виктор Настовски.
Присутнима се данас обратио и председник општине Дејан Ковачевић, који је овом приликом подсетио на значај традиције и њеног очувања.

  • Срби су опстајали кроз векове зато што су чували веру и традицију, а како боље да је сачувамо, него да је негујемо и преносимо с колена на колено? Због тога смо данас овде и зато смо отпочели једну нову манифестацију која ће с годинама прерасти у једну традиционалну – рекао је председник Ковачевић.
    Председник је након уручења награда имао прилику да се куца са победником, који је и овог пута показао да је његово јаје најтврђе и да је са правом понео титулу победника у такмичењу у куцању ускршњим јајима.
    Победник прве Туцијаде је добио диплому и ваучер у вредности од 5000 динара за књижару „Оригинал“, док су другопласирани и трећепласирани уз дипломе добили ваучере од 3000 динара, које такође могу искористити у књижари. Дипломе за учествовање на првој „Милановачкој туцијади“ су добила сва деца која су учествовала у манифестацији.
    Извор: КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.