Društvo

ODRŽANO TAKMIČENJE MAKETARA

U organizaciji Maketarskog kluba Čačak, u maloj sali Doma kulture, u subotu je održano, deveto po redu, takmičenje u maketarstvu. Ove godine je bilo 167 prijavljenih maketa za ocenjivanje, čak više nego prošle godine, uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Nadmetali su se maketari iz skoro cele Srbije, iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Vrbasa, Užica, Požege i, naravno, Čačka, grada domaćina. Maketari su izlagali u različitim kategorijama i predstavili su avione, podmornice, tenkove, kamione i druga brojna vozila iz raznih perioda istorije.

Takmičenje je održano uz poštovanje svih propisanih mera prevencije, a s obzirom na to da je zbog epidemije korona virusa takmičenje prvo u ovoj godini, zainteresovanost maketara je bila izuzetna.

Najboljima su uručena priznanja i medalje, a cilj takmičenja je bilo druženje i prikazivanje produkta rada u protekloj godini. Iduće godine, na desetu godišnjicu, ovo takmičenje će prerasti u Kup Čačka, rekao je za naš list Zoran Bošković, član Maketarskog kluba Čačak.

N. R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.