Grad Obrazovanje

Опроштај од Зорана Илића, директора ОШ “Милица Павловић“: Био си људина и поштењачина!


У свечаној сали ОШ “Милица Павловић“ у понедељак је одржана комеморација поводом смрти директора те школе Зорана Илића, који је изненада преминуо 24. новембра у јутарњим сатима.

Комеморативном скупу су присуствовали чланови Илићеве породице, колеге, пријатељи, представници локалне самоуправе и Школске управе.

– Чуваћемо у себи све оно што си дубоко уградио у нас. Био си људина и поштењачина. Донео си мир у нашу школу и у наша срца. Путуј сада у миру и не брини, чуваћемо твоје дете и сву нашу децу, а тебе помињати, тужни због твог одласка, а радосни јер смо са тобом проживели најлепше дане у овој школи – рекао је Драган Васиљевић, помоћник директора ОШ “Милица Павловић“.

Наставница биологије Биљана Ускоковић Брковић, опраштајући се од колеге, рекла је да школа на чијем је био челу никада није имала “људскијег, добронамернијег и џентлменски васпитанијег надређеног“.

– Кажу да само добар човек може бити трајно срећан, а ја се надам да ће твоја благост и доброта зрачити путевима којима иду твоји најмилији, а да ће део те искре остати заувек овде у школи, да подсећа да је једном био један предиван, прелеп у срцу и души колега, који је знао да буде човек и господин – навела је она.

Зоран Илић рођен је 27. децембра 1967. године у Чачку. Након завршене основне и средње школе у Ариљу, уписао је Природно математички факултет у Крагујевцу, одсек биологија, где је и дипломирао.

Радну каријеру започео је 1998. године у ОШ “Др Драгиша Мишовић“, потом је радио у ОШ “Татомир Анђелић“, а од 2001. запослен је у ОШ “Милица Павловић“. Директор ове школе постао је 2018. године.

Зоран Илић сахрањен је у понедељак на Градском гробљу у Чачку.

Извор: Морава инфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.