Društvo

OPTUŽBE „DVERI“ NEUTEMELJENE NA ČINJENICAMA TVRDE IZ „KOMUNALCA“

“Konstatacija u saopštenju Informativne službe Srpskog pokreta “Dveri” da JKP „Komunalac“ „konstantno kuburi sa finansijama zbog lošeg rukovođenja“ je paušalna i neutemeljena na činjenicama”, piše u saopštenju ovog javno komunalnog preduzeća.

-Operativnih problema u radu, koji se rešavaju „u hodu“, pa i sistemskih, za koje treba više vremena, će uvek biti. Činjenica je da organizacione, kadrovske, tehničke, pravne, informatičke i druge mere koje preduzimamo daju rezultate, da poslednjih godina, pa i 2019, poslujemo pozitivno, da redovno isplaćujemo zarade i ostala primanja zaposlenima, da redovno servisiramo obaveze prema državi, dobavljačima i bankama – kažu u “Komunalcu”.

Pitanje isplate solidarne pomoći je regulisano na državnom nivou Republičkim kolektivnim ugovorom za komunalne delatnosti.

““Dveri” se dalje pitaju da li se posao čišćenja slivnika uopšte obavlja, na bazi UTISKA i da se njima “ČINI” da je to veliki posao i da ONI nisu videli radnike našeg preduzeća da taj posao obavljaju. Činjenica da su fotografije kao dokaz nerada napravljene u dvorištima i oko stambenih zgrada koje nisu nadležnost našeg preduzeća govori o nedobronamernosti i površnosti u analizi nepostojećeg problema”, između ostalog se navodi u saopštenju.

Naime, uslugu održavanja taložnika slivnika,slivničkih veza i izlivnih građevina u gradu Čačku  JKP,,Komunalac“ Čačak izvodi u skladu sa Ugovorom potpisanim sa Gradom Čačkom kao naručiocem usluge( Ugovor broj 1583 od 07.03.2019.godine) .Sa izvođenjem radova koji su predmet navedenog ugovora , a koji je nas kao izvođača obavezao da radove izvodimo u 2019.godini počeli smo u februaru a završili u decembru 2019. godine .

U “Komunalcu” navaode da je u toku 2019.godine urađeno čišćenje taložnika slivnika 2438 komada, propiranje odvodnih cevi sa vodom pod pritiskom – 3 komada, čišćenje šahti – 8 komada, čišćenje rešetki po širini ulice – 91m.

 – Sve poslove izvodimo u dogovoru sa nadzornim organom iz JP,,Gradac“ , tačnije po njihovom pismenom ili usmenom nalogu,putem overenog građevinskog dnevnika, trudeći se da sistem atmosferske kanalizacije održavamo u funkciji o čemu govori i činjenica da nije bilo većih problema pri obilnim padavinama. U toku godine održavanje slivnika i slivničkih veza na teritoriji grada, vrši se jednom ili više puta zavisno od stepena zaprljanosti( neke ulice jednom , neke u više navrata ). Nakon zavešene zimske sezone vrši se uklanjanje nataložene rizle kao posledice posipanja saobraćajnica – kaću u “Komunalcu”

Naša intervencija kao izvođača , uvek je bila na vreme i u skladu sa tehničkim mogućnostima a u slučaju potrebe angažuje se i cisterna ,,Voma“ iz JKP,,Vodovod“ Čačak .

“Uostalom, spremni smo da u svako doba primimo odborničku grupu „Dveri“ u našem preduzeću i razgovaramo o bilo kom aspektu našeg poslovanja, ali isključivo na osnovu činjenica i dokumentacije”, piše u saopštenju.

ČaGlas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.