Društvo

JASMINA PAUNOVIĆ ODLUČILA DA SE BAVI ŠMINKANJEM

Jasmina Paunović (30) završila je Visoku grafičku školu u Čačku i stekla diplomu tehnologa, ali je od malena želela da se bavi umetnošću. Zato je odlučila da ulepšava ljudska lica. U početku, posle završene obuke za profesionalnog šminkera, svoju veštinu je vežbala na prijateljici i sestri. Ali, zahvaljujući svom talentu uskoro je stekla poverenje i drugih… Za sada je frilenser, a njene usluge u Čačku koriste brojne dame, od onih veoma mladih, koje žele da izgledaju „izuzetno“, najčešće za mature, kao i one starije, za venčanja, proslave, zabave, veselja…

Jasmina Paunović

O tome da voli to što radi, govori i zadovoljstvo mušterija i njihove pohvale, što joj je najbolja preporuka i reklama. 

Najmlađa klijentkinja je imala 15, a najstarija 69 godina. Osim za razne proslave, imam i one koje traže da ih našminkam za posao, jer žele tog dana da izgledaju drugačije. Uglavnom imaju poverenje u mene, prepuste se da ih šminkam kako mislim da je najbolje, u skladu sa licem, frizurom… Nastojim uvek da naglasim prirodnu lepotu, koju svako od nas poseduje. Ne savetujem, posebno devojkama, šminkanje kao za „instagram“, jer je to veštački, „plastičan“ izgled. Dobra šminka može prikriti nedostatke, a istaći ono što je na licu lepo – naglašava Jasmina i dodaje da čak i holivudski šminkeri sve više ističu „prirodnu“ lepotu, koja podrazumeva pre svega zdrav i blistav izgled.

A jake boje, naglašene linije, a donekle i više „umetničke slobode“ Jasmina ostavlja za „face painting“, kojim se u poslednje vreme uspešno bavi. „Oslikavanje lica“ kod nas se uglavnom vezuje za „Noć veštica“, kada ima i najviše mušterija za razne tematske žurke. Za „obično“ šminkanje koristi isključivo profesionalnu šminku, a za „face painting“ i dodatnu „scensku“.

– Profesionalna šminka je mnogo kvalitetnija i trajnija od drogerijske. Čak, ako se radi kanom i fiksira limunovim sokom, „body painting“ može duže da traje. To onda izgleda kao tetovaža – otkriva Jasmina.

Planira da uskoro otvori svoj salon u Čačku, za obe vrste šminkanja. Iako je velika konkurencija, smatra da svaki šminker ima svoj „pečat“, koji privlači određeni tip mušterija.

V. T.

Foto: instagram makeupbybleki

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.