Dragačevo Region

ОРГАНИЗОВАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАРИЦЕ ЧИКИРИЗ ИЗ РТИЈУ

Удружење „Драгачевско сунце“ је недавно организовало хуманитарни турнир у уличном баскету у центру Гуче у циљу прикупљања новчаних средстава за Марицу Чикириз из Ртију код Гуче, којој је за операцију кичме потребно 20.000 евра. На турниру је учествовало 11 тимова. Прво место је освојила екипа „Тврдош Смедеревка“, друго место „Џеј Џеј Окоча“, док су трећепласирани били „Дуканци“. И одзив мештана Гуче је био одличан, а свако од присутних је у границама својих могућности издвојио новац за Марицу. Након турнира, кутије су враћене у продавнице и кафиће, где грађани свакодневно могу да се прикључе овој хуманитарној акцији.

Марица Чикириз из Ртију

Удружење „Драгачевско сунце“ је недавно покренуло хуманитарну акцију за прикупљање средстава за лечење Марице Чикириз из Ртију којој је неопходна операција кичме на приватној клиници у Београду. На лекарском прегледу на Институту за ортопедију Бањица који је обављен 2018, Марица Чикириз је након 38 година сазнала да је њена дијагноза са којом је одрасла: церебрална парализа spastica – невалидна. Неподношљиви болови у кичми и даље не престају, а њено опште здравствено стање се погоршава због неодговарајуће терапије.

Након безуспешног лечења у државним болницама и информације да не постоји стручњак у државној здравственој установи који би могао да јој помогне, Марица је по препоруци посетила приватну клинику „Атлас“ у Београду. Тамо је установљено да јој је неопходна операција кичме која подразумева ширење суженог кичменог канала, који је узрочник отежаног ходања и болова у кичми који се рефлектују на цело тело. Операција и постоперативно лечење, према предрачуну са клинике, коштају 20.000 евра.

Марица је незапослена, живи у осмочланом домаћинству у селу Рти и није у могућности да самостално прикупи новац. Једини приходи у њеном домаћинству су туђа нега и пензија оца, који се већ девет година лечи након операције тумора плућа.

Како наводе у Удружењу „Драгачевско сунце“, акција прикупљања средстава се наставља све док се не обезбеди неопходних 20.000 евра. Сви грађани који су у могућности да пруже подршку Марици Чикириз, новац могу уплатити на следеће бројеве рачуна: динарски 200 113120959 84 и девизни рачун РС352000000107558250913.

Удружење „Драгачевско сунце“ посебну захвалност исказује Спортском центру „Младост“ из Чачка, који је подржао ову хуманитарну акцију уступањем коша за одржавање уличног баскет турнира. Истовремено, чланови овог удружења позивају све људе доброг срца да помогну Марици да направи самостални корак, без болова и напора који су били саставни део њеног досадашњег живота.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.