Kultura Kultura

Отварање изложбе ,,Ускрснуће – Мораћеш сам на ово путовање! “ у Галерији ,,Рисим“

Отварање изложбе ,,Ускрснуће –  Мораћеш сам на ово путовање! “ у Галерији ,,Рисим“

Уметничка галерија ,,Надежда Петровић“  уприличиће у среду, 9.  марта, у 19 часова, отварање тематске изложбе под називом ,,Ускрснуће – Мораћеш сам на ово путовање!“ у изложбеном простору Галерије ,,Рисим“.

Изложба се реализује поводом конзерваторског третмана на слици ,,Ускрснуће“ из Спомен – збирке Богића Рисимовића Рисима, а у  питању су  одабрана дела овог аутора.  Кустос изложбе је Даниел Микић. 

,,Слике и цртежи заступљени на изложби одговарају тематици ,,кретања ка непознатом“. Усамљеност као и меланхолична атмосфера често су присутни на сликама Богића Рисимовића Рисима. Инспирација и реална визија живота за уметника има снажно утемљење у дидактичком, егзактном, па чак и метафизичком и/или теолошком. Избором колорита, гестуалношћу, благим покретима четкице, прозирношћу композиије он испитује подручја оностраног, имагинативног са чиме се неминовно човек сусреће. Трагом уметничке визије Рисим се суочава са чињеницом да живот има ,,грешку“ –  завршава се смрћу и то га зауставља на великој удаљености од савршеног“ .

                                                                Даниел Микић, кустос изложбе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.