Kultura

ОТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА“

„Дани патријарха Павла“ у Чачку са огранцима у Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену

ИЗВОР: КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Манастир Благовештење кабларско, Овчар Бања, Воздвижење Часног Крста – Крстовдан, 27. септембар 2022.

Почетак мѕнифедтације је уз Свету Литургију у 8.00 часова.
Свечаност отварања манифестације биће у 9.30 часова, потом Изложба ручно рађених крстова колоније „Крст патријарха Павла“ уз духовне композиције у извођењу хора Слово љубве.

Седму по реду манифестацију „Дани патријарха Павла“ у Чачку са огранцима у Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену, започињемо свечаности у манастиру Благовештење кабларско у Овчар Бањи на Дан Воздвижење Часног Крста – Крстовдан, 27. септембра 2022. године.

Аутор фотографије: Марко Вујичић
Дизајн: Зоран Јуреш


Програм свечаности се реализује кроз молитвено окупљање на Св. Литургији (8.00 часова). Након тога, свечаност настављамо у порти манастира на и испред „терасе патријарха Павла“. Биће поставлљена изложба награђених ручно рађених крстова из претходних година, крстови Колоније 2022 уз пригодан програм, хорско појања, доделу награде за најбољи крст и захвалница ученицима колоније 2022 године (9.30 часова).
И ове године, заједно са представницима места огранака манифестације заједно сабрани отварамо манифестацију на овом светом месту где је Гојко Стојчевић примио монашки постриг и добио име Павле и где је редовно, као епископ рашко призренски и патријарх Српски, долазио до краја овоземаљског живота.

Фото: Милица Матовић

Молитвено окупљање свештенства, монаштва и народа има велику симболику заједничког окупљања око идеје узношења дарова у славу патријарха Павла, угледање на човека који нам је приближио Јеванђеље и Христа.
Овим сабрањем доприносимо ширењу идеје баштињења вредности Богоугодног дела патријарха Павле док је био на земљи. Угледајући се на њега, поправљамо себе, а другима приближавамо идеју чињења и поступања, увек и у свакој прилици, по стандардима Оца нашег и Сина Његовог, Господа Исуса Христа. Тим делом патријарха Павла осветљавамо наше путеве до царства вечног живота.


Свечаност организује удружење „Павле – живот по Јеванђељу“ у сарадњи са Епархијом жичком, под покровитељством града Чачка и уз помоћ Туристичке организације Чачка и других јавних установа и установа културе града Чачка.
Позивамо све сугрђане поштоваоце лика и дела патријарха Павла да присуствују овом догађају.


Из Чачака је обезбеђен превоз за заинтересоване у 7.30 са аутобуског стајалишта испред Гимназије као и повратак из Овчар Бање након завршетка програма (око 10.45).

One thought on “ОТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА“

  1. Molimo vas da izbrišete ispod gornje slike – plakata da je autor odnosno foto Turistička organizacija, niko vam nije dao takav podatak pa se pitamo odkud tako potpisan Autor je hadži Marko Vujičić, a dizajn Zoran Jureš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.