G.Milanovac Kultura Kultura Region

Представљање едиције “Ex corde poesis” ИК “Графопринт”: Гости песници Перо и Милош Зубац

Представљање едиције “Ex corde poesis” ИК “Графопринт”: Гости песници Перо и Милош Зубац

Издавачка кућа “Графопринт” из Горњег Милановца представиће у среду, 23. новембра 2022. године у холу испред велике сале Културног центра књиге из едиције “Ex corde poesis”.

Реч је о збирци песама Пере Зубца “Одбрана сећања” у којој је уз бројне старе и нове песме објављена и поема “Мостарске кише”, преведена на бројне стране језике и која се планетарно и са заносом говори у многим земљама. Интересантно је да је ова поема код нас била изазов многим рецитаторима, глумцима и писцима. Казивали су је Раде Шербеџија, Гојко Шантић, Иван Бекјарев, Драгомир Гидра Бојанић, Милош Жутић, Драган Николић, Зоран Радмиловић, Мирослав Антић, сви на свој начин, а зналци кажу да је најбољи од најбољих био – Рале Дамјановић. Песме Пере Зубца говориле су се на школским приредбама, а сада су добиле своје место у читанкама за српски језик.

У оквиру едиције “Ex corde poesis”, издавачка кућа “Графопринт” представиће и збирку песама „Повратници у љубав“ и збирку есеја „Четврта земља“, које потписује Милош Зубац, књижевник и музичар. Докторирао је српску књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду и често је очеве текстове претварао у музичке нумере. Аутор је више албума, а поезија и проза преведени су му на неколико страних језика.

Уз ауторе књига, гости промоције биће и Бошко Ломовић, песник и уредник едиције и Томислав Караџић, издавач.

Почетак програма је у 18 сати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.