Grad

OTVOREN KAFIĆ „ŽOC“, PO NADIMKU ŽELJKA OBRADIVIĆA, ČIJEM OTVARANJU JE I PRISUSTVOVAO

U Čačku je otvoren kafić po nadimku najtrofejnijeg košarkaškog trenera Evrope Željka Obradovića, a u znaku ovog sporta je i piće na čijoj etiketi je lik čuvenog Žoca.

Piće sa etiketom sportske legende i ambijent u lokalu podsećaju na početke Obradovićeve košarkaške karijere i sportske uspehe, kao i dugogodišnje prijateljstvo.

“Jedino što mogu da izrazim veliku sreću i zadovoljstvo da sam ovde, da sam uspeo da dođem do Čačka i da se vidim sa svim mojim dragim prijateljima i da naravno Biski i svima koji su deo ovoga što su uradili da im poželim puno sreće i da uvek bude ona atmosfera kako smo navikli inače u tim nekim starim danima našeg druženja”, rekao je Obradović.

Čuveni Žoc kaže da rado dolazi u Čačka, sada i brže. Na pitanje da li će mu ovo biti omiljeno mesto, Obradović odgovara: “pretpostavljam, trudićemo se”.

U planu je otvaranje sličanih lokala u još nekim gradovima, pre svega Beogradu i Atini.

Dragan Albić-Biska bi voleo da se ponovo okupe kao nekad.

“Niko ne može da se meri sa njim, to rezultati govore i otvorili smo ovo i on kad dođe da ima gde, da malo, pošto će sad praviti pauzu od godinu dve dana, da se družimo i sportisti da se skupljaju ovde”, rekao je Albić.

Gradonačelnik Milun Todorović kaže da je Čačak iznedrio više od 50 košarkaških reprezentativaca i ističe da je u planu otvaranje muzeja posvećenog tom sportu.

“Planskim aktom smo opredelili određena sredstva i projekat je u samoj finalizaciji, nadam se u narednih godinu dana najdalje da Čačak ima pored ostalih sadržaja iz kulture, ali ovo je mešavina i kulture i sporta, zasluženo, muzej košarke u našem gradu”, naglasio je Todorović.

On je rekao da mlađe generacije treba da se ugledaju na one koji su proslavili Čačak i Srbiju.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.