Društvo

„P.S. FASHION“ НА ПАРИСКОЈ НЕДЕЉИ МОДЕ – КОЛЕКЦИЈА ИНСПИРИСАНА ГРАДОМ СВЕТЛОСТИ И РОМАНТИКЕ

Париз – једна од најзначајнијих позорница високе моде у свету! Сада је на страницама његове модне историје уписан и српски бренд P.S. Fashion. На управо одржаном пролећном издању Paris Fashion Week-a, на ревији ,,Once to watch“, Чачанка Слађана Пантовић и њен тим представили су париској публици део колекције „Iconic“, под слоганом „Romance“. О утисцима из Галерије „Бурбон“ у којој је одржана ревија, о томе како је примљена колекција и како је настајала, за „Чачански глас“ говоре Слађана Пантовић, креативна директорка и Марија Милошевић, ПР Компаније P.S. Fashion.

До Париза их је довела оригинална колекција „Рефлексија“ коју је прошле јесени у оквиру „Чачанске родне“ видела публика у Чачку, у прелепом амбијенту Института за воћарство. О овој колекцији, инспирисаној и посвећеној изузетним женама српске историје, доста се говорило у домаћим модним круговима.

– „Рефлексија“ је била, пре свега, концептулани модни догађај. Веома је лепо примљена и у широј јавности. Са том колекцијом смо направили искорак и својеврстан заокрет, добили смо много похвала, о њој се причало… Често је коментарисана уз речи да је то колекција за светску модну сцену. Непосредно након тога указала се прилика да конкуришемо за Paris Fashion Week, будући да је „Рефлексија“ ауторска ревија и има одлике високе моде, што су услови за учешће на овој престижној модној сцени. Након два месеца су нас позвали на ревију ,,Once to watch“, на којој се промовишу перспективни дизајнери и брендови, даје им се прилика да се представе на међународној сцени – објашњава Марија Милошевић.

Колекција „Iconic“ је већ била у плану за ревију, тако да су могле да почну велике припреме за Париз. Сви тимови у компанији били су укључени. Одабрано је осам свечаних модела, који су уз, суптилне детаље, добили жељени „look“ елеганције и гламура високе моде. Послали су их организатору ревије ,,Once to watch“, модној агенцији „Flying Solo“, са којом су се договарили о свему, док су трајале скоро двомесечне припреме у Србији, као и током пет дана у Паризу, пред сам догађај.

– Ревију смо имали 29. фебруара у гламурозном амбијенту Галерије „Бурбон“, која је из 12. века, а била је резиденција бивше шпанске краљевске породице. Та огромна гужва и ужурбаност које владају на ревији на којој су своје колекције представили креатори из целог света, тешко се може описати. Све је морало бити прецизно испланирано и организовано, како би све прошло успешно и лагано, а уједно испраћено и у Србији, у нашим медијима, на мрежама – сабира Марија утиске из Париза.

Као и за колекцију „Рефлексија“, Слађана Пантовић је креаторка свих модела представљених на Париској недељи моде. На питање да ли је Париз остварење њених снова, креаторка каже:

Слађана Пантовић

– Више сам размишљала да стално будемо бољи, да идемо напред. Париз се „догодио“ спонтано. Овај град, који је престоница моде, испунио је сва моја очекивања – амбијент Палате Бурбон, организација, атмосфера. Током ревије сам била у бекстејџу, могла сам да пропратим креаторе пре и после  наше колекције… Добили смо много похвала, од организатора, новинара, манекенки које су носиле наше моделе. Представили смо креације које вибрирају колоритом и изазивају формом. Имали смо прилику да у Паризу покажемо да српски брендови иду у корак са последњим модним трендовима и креативно доприносе корпусу европске модне индустрије – рекла је Слађана Пантовић.

У свету моде, сматра она, влада слобода, што је, каже, веома важно, јер оставља доста простора да сваки човек кроз оно што носи представи своју посебност.

Да ли је следећи степеник Лондон или Њујорк?

– Све долази спонтано. Све је могуће, тежим изненађењима и специфичностима. Као што је „Рефлексија“, која је за мене била изазов, али и инспирација и једна од најважнијих које сам урадила… Желим да и наредном колекцијом изненадимо. Наравно, неће то бити само висока мода, јер за сваку сезону припремамо око 600 модела – каже Слађана Пантовић, која успешно води своју компанију скоро три деценије.

Инспирација за „Romance“ је био Париз који зову и градом романтике и елеганције. Ово су и два важна обележја која су, уз особену естетику, препознатљива од самог почетка у креацијама P.S.-а. Слађана подједнако ужива у дизајнирању и уређењу ентеријера пословних објеката компаније, баш као и у стварању за свој модни бренд.

В. Т.

Фото: Душан Стевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.