Grad

PISMO ZAHVALNOSTI KONZULA REPUBLIKE SRBIJE U FRANKFURTU GRADONAČELNIKU ČAČKA

Generalni konzulat Republike Srbije u Frankfurtu organizovao je 22. i 23. juna 2019. godine prvi put manifestaciju „ Dani kulture – Srbija“. U okviru programa ove kulturne manifestacije humanitarnog karaktera, zapaženo mesto je imalo i predstavljanje našeg grada. Čačak je imao čast da kao prva lokalna samouprava predstavi svoje turističke, kulturne i privredne potencijale.

Tim povodom, generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu, g. Branko Radovanović, uputio je pismo gradonačelniku Čačka u kome se između ostalog kaže:

„Na naše veliko zadovoljstvo, realizovana je i ideja da jednom od gradova naše zemlje omogućimo predstavljanje na ovoj manifestaciji u vidu promocije lokalne turističke ponude i privrednih potencijala. Tu priliku je Vašom zaslugom i sa velikim uspehom, iskoristila delegacija Grada Čačka koju je predvodio gospodin Milan Bojović, ostvarivši brojne kontakte sa zainteresovanim nemačkim partnerima, ali i sa prisutnim predstavnicima nemačkih gradova. U tom smislu Vas uveravamo da će Generalni konzulat Republike Srbije u Frankfurtu nastaviti aktivnosti na uspostavljanju veza Čačka sa nemačkim gradovima na ovom području…“.

Uz izraze iskrene zahvalnosti na saradnji u realizaciji ovog projekta, g. Radovanović je napisao i sledeće:

„Grad Čačak je na ovaj način doprineo uspešnosti svojevrsnog sajma naše kulture i tradicije na najprometnijem mestu Frankfurta na Majni, na kojem je pored posete nekoliko hiljada naših građana iz cele Nemačke, zabeleženo i prisustvo brojnih turista koji su proteklog vikenda boravili u ovom evropskom i svetskom centru.“

Ovo pismo i utisci posetilaca manifestacije „ Dani kulture – Srbija“ o prezentaciji Čačka su podsticaj svima nama da i ubuduće na ovaj način predstavljamo svoj grad i sve njegove potencijale, negujući dobre odnose sa dijasporom.

Kabinet gradonačelnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.