Ivanjica Region

ПЛАЋЕНИ И ТОКОМ ОБУКЕ У „МАТИСУ“

БУДУЋИ ЦНЦ ОПЕРАТЕРИ

                        ПЛАЋЕНИ И ТОКОМ ОБУКЕ У „МАТИСУ“

     У оквиру пројекта ивањичке Канцеларије за младе „Модел за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“ стартује бесплатна обука за десет будућих ЦНЦ оператера. Прошле седмице је одржан уводни састанак у компанији „Матис“ која је партнер на пројекту. У наредном периоду, у сарадњи са академијом „Оксфорд“, биће реализована обука која се састоји из теоријског и практичног дела, након чега ће млади обучени CNC оператери почети да раде. Осим тога, „Матис“ ће им платити и сваки дан проведен на обуци.

Упознавање са процесом рада (фото: КЗМ Ивањица)

     -Компанија  планира ширење својих погона и набавку већег броја CNC машина тако да ће ови кадрови у наредном пeриоду бити све потребнији. Наш пројекат траје до 2023. године па ћемо и у наредној години реализовати нови круг обука за CNC оператере о чему ће млади и јавност бити благовремено обавештени. Јавила се и идеја о формирању центра за обуку ЦНЦ оператера што би можда могао да буде и корак ка увођењу дуалног образовања у нашем граду, казао је координатор ивањичке Канцеларије за младе, Иван Стаменић. 

     Пројекат „Модел за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“ Канцеларија за младе општине Ивањица  реализује у сарадњи са Међународном огранизацијом за миграције (IOM) и UNDP у Србији. Финансира га Швајцарска влада преко Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC), а суфинансира општина Ивањица.

                                                                                                     Ј.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.