G.Milanovac Region

U TOKU REKONSTRUKCIJA ULICE SOLUNSKOG FRONTA

Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac, posetio je ulicu Solunskog fronta, koja se rekonstruiše. On je  istakao da je to jedna od „zahtevnijih“ ulica u Gornjem Milanovcu,  koja nije rekonstruisana od kada je izgrađena.

-Ovim radovima rešen je veliki dugogodišnji problem sa površinskim vodama i moram da kažem da sam zadovoljan stanjem na terenu – rekao je Kovačević i dodao da očekuje da će rekonstrukcija biti gotova u zadatom roku.

Najveći problem bilo je odvodnjavanje saobraćajnice, radi se regulacija u postojećoj širini i taj deo posla je od velikog značaja, jer ćemo jedino tako uspeti da sačuvamo ulicu kada bude izgrađena. Od izvođača, ali i od nadzornog organa i svih koji su uključeni u ovaj projekta očekujem da izađu u susret svim meštanima, kako bi svi imali adekvatne prilaze svojim domaćinstvima –naglasio je predsednik Opštine.

Kovačević kaže da su planom generalne regulacije predviđeni trotoari sa obe strane kolovoza u širini od dva metra, ali da je stanje na terenu potpuno drugačije.

– Takvu širinu je nemoguće izvesti, jer bi sa obe strane ulice trebalo da budu srušene ograde i da se ulazi u posed žitelja ulice. Ovaj problem ćemo svakako prevazići. Imamo plan da u narednoj fazi iduće godine pokušamo da uradimo trotoar bar sa jedne strane u postojećoj širini, kako bi obezbedili bezbedno kretanje pešaka – naglašava Kovačević. Prema njegovim rečima biće urađen projekat saobraćajne signalizacije i pronađen najbolji način da se ograniči brzina vozila.

Inače, ukupna dužina trase koja se rekonstruiše je 550 metara, uz još 100 metara levog kraka Ulice Solunskog fronta.

I. M.

Izvor: sajt Opštine Gornji Milanovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.