Ivanjica Region

Počela izgradnja kuće za Jovanoviće

Pomoć ugroženoj porodici na Opaljeniku

Nakon potpisivanja ugovora između izvođača radova firme  „KUĆA MONT“ iz Ivanjice i „Udruženja građana za bolje selo Brezova“, jutros počelo postavljanje temelja za novu kuću porodice Jovanović. Uz pomoć donatora i angažovanje Opštine Ivanjica radovi treba da budu završeni do kraja narednog meseca.

Troje malih Jovanovića sada žive sa ocem u nebezbednoj kući bez osnovnih uslova za život. Nedavno im je preminula i majka posle pada sa trošnih stepenica. Dečaci Miloš (14) i David (12) i najmlađa Danijela (11) nemaju kupatilo, toplu vodu, niti dovoljno kreveta za spavanje. Pod od dasaka je propao, stolarija dotrajala, nameštaj gotovo neupotrebljiv. Bez prihoda ne mogu ništa sami da urade. Otac Momčilo i dečaci radeći u šumi zarade za nešto najosnovnije da bi preživeli.

 Svesni da im je izgradnja nove kuće najvažnija, Crkvena opština Brezova u saradnji sa  MZ Opaljenik i Udruženjem građana za naprednije selo je iz tog razloga pokrenula akciju prikupljanja pomoći porodici Jovanović. Za kratko vreme uključili su se privrednici, organizacije, mnogi građani pa je do sada prikupljeno više od 1 milion dinara, oprema, nameštaj i ostale potrebne stvari.

 J.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.