Aktuelno Društvo

PLANINARSKO DRUŠTVO „KABLAR“ -JUN MESEC USPONA

Osvajanje vrhova Prokletija i Goča bili su proteklog vikenda zacrtani, a onda i uspešno realizovani ciljevi planinara PD „Kablar“. U nedelju, 9. juna, 34 „Kablarca“ učestvovalo je u realizaciji akcije na Goču i ispelo se na naveći vrh Ljukten (1.216 m).

Uspeh je ostvarila i članica PD „Kablar Mirjana Mima Novaković, koja se uspela na vrh Prokletija, Đeravicu (2.656 m), a potom i feratom na vrh Berima (1.1731 m).


Narednog vikenda u planu su dve akcije. Prva je u subotu 15. juna, Niševačka klisura, Prekonoška pećina (opširnije na http://www.kablar.org.rs/index.php/skrivene-najave/983-najava-akcije-nisevacka-klisura-prekonoska-pecina-subota-15-jun.
U nedelju, 16. juna, je akcija Maljen, Kosjerić, Subjel, Master kup Treking lige Srbije i Dani planinara Srbije. Opširnije o ovoj akciji putem linka http://www.kablar.org.rs/index.php/skrivene-najave/982-najava-akcije-kosjeric-dani-planinara-srbije-nedelja-16-jun.
Prijave na sastanku u utorak, 11. juna u 19 sati, u prostorijama Društva u Ulici braće Glišić 6, MZ „Stari grad“.
Za subotu se planira i održavanje praktičnog dela obuke u Osnovnoj školi planinarenja. Ova obuka se organizuje na Kablaru.
V. T.
Opštirnije o svemu u narednom broju „Čačanskog glasa“ u petak, 14. juna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.