Društvo Uncategorized

ПЛАТИЛИ КАЗНУ И ЧИШЋЕЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА – БРЗА РЕАКЦИЈА КОМУНАЛНЕ МИЛИЦИЈЕ

ОТКРИВЕНА ДВА ЛИЦА КОЈА СУ НА НЕДОЗВОЉНИМ МЕСТИМА У КОЊЕВИЋИМА И ПАРМЕНЦУ БАЦАЛА СМЕЋЕ

Захваљујући доброј сарадњи Градске управе за инспекцијски надзор – Комуналне милиције и ЈКП „Комуналац“ назире се решавање проблема бројних дивљих депонија на подручју Месне заједнице Коњевићи, односно поред бедема и на обалама Западне Мораве. Комунална милиција је, убрзо после писања “Чачанског гласа”, поставила видео клопке на овој локацији, где већ годинама несавесни грађани недозвољено депонују отпад.

За сада је откривен један починилац из Чачка, који је на два места депоновао смеће. Њему је уручена прекршајна пријава, а уз то морао је да плати трошкове за ангажовање радника и машина ЈКП „Комуналац“, који су у среду, 7. априла, очистили ту локацију. Како нам је речено у Комуналној милицији, ангажовани су скип и шлепер „Комуналца“, а прекршилац мора да приложи потврду о томе да је отпад са те локације депонован на дозвољено место. Како сазнајемо, очишћено је око 15 кубних метара смећа, углавном разне врсте пластичног отпада.

Иначе, планира се комплетно чишћење локације у Коњевићима, која је уписана у нови Катастар дивљих депонија. Након тога, требало би да буде покривена сталним надзором и на тај начин онемогући поновно настајање дивљих депонија.

Захваљујући сарадњи Комуналне милиције и ЈКП „Комуналац“ откривено је и лице које је депоновало отпад ван рециклажног платоа код игралишта у Парменцу. По позиву „Комуналца“, комунални милиционар је извршио претрагу и пронашао доказе. Након поступања, прекршилац, такође из Чачка,  је санкционисан. Као и у претходном случају, морао је да уплати предузећу трошкове уклањања депонованог отпада. Са те локације очишћено је око девет кубних метара разног смећа.

В. Т.

Фото: Комунална милиција Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.