Grad

Plesači kluba „Luna“ i tešku 2020. završili sjajnim rezultatima

Teški, pa čak i u nekom periodu onemogućeni uslovi rada i treniranja, mlade sportske plesače iz našeg grada nisu sprečili da se bore i postignu značajne uspehe, kažu iz Plesnog kluba „Luna“.

Plesni klub „Luna“ koji u našem gradu postoji skoro 30 godina, je i ove gdine u naš grad doneo je medalje i pehare sa Državnog prvenstva i Kupa Srbije u sportskom plesu.


„Svi smo upoznati sa trenutno situacijom ali i dešavanjima i ogromnim problemima cele prethodne godine sa virusom Covid 19. Pandemija nas je sve zatekla nespremne, otežani, pa čak i onemoguceni uslovi za treniranje i takmičenja su bili ogroman ispit za nas kao klub. Mi smo ga, čini nam se, položili sa odličnom ocenom. Interes nas kako kluba i glavni zadatak je bio da budemo odgovorni i sačuvamo zdravlje svojih takmičara i trenera, što smo i uspeli. Na svu sreću kao i poštovanje svi preporučenih epidemioloskih mera možemo reći da nismo imali zaražene dece u našem klubu“, kažu u „Luni“.


Granski Plesni savez Srbije je organizovao dva takmičenja u jesenjoj sezoni -Državno prvenstvo u Latino, Standardnim i kombinaciji 10 plesova koje je organizovano u Beogradu 3. i 4. oktobra, kao i KUP Srbije u Latino i Standardnim plesovima koje je održano 27.decembra u Beogradu.

Na Državnom prvenstvu takmičarski parovi „Lune“ ostvarili su značajne rezultate.

U kategoriji omladinaca Stefan Stančić i Iva Ferluga su zauzeli 3. mesto na Državnom prvenstvu Latino plesova, 3.mesto Državnog prvenstva Standardnih plesova i 3. mesto u Kombinaciji 10 plesova.Vuk Borović i Marija Bilbija su na Državnom prvenstvu Latino plesova osvojili 6.mesto, Državnom prvenstvu Standardnih plesova 4.mesto, a u Kombinaciji 10 plesova takođe 4.mesto.

Nikola Čutović i Sara Bogdanović su novoformiran par, a ovo je bilo prvo veliko takmičenje za njiih.

U kategoriji Starijih Omladinaca Jovan Ilić i Jana Lukić su ušli u finale sva tri državna prvenstva.

Poslednje takmičenje u 2020. godini bilo je Državno prvenstvo za formacijske timove, grupe i solo, kao i KUP Srbije za plesne parove.
Na KUPU SRBIJE za kategoriju sportskih parova omladinaca, u latino plesovima prvo mesto su zaizeli Vuk Borović i Marija Bilbija, drugo Stefan Stančić i Iva Ferluga i treće Nikola Čutović i Sara Bogdanović. U kategoriji standard plesova prvo mesto su osvojili Stefan Stančić i Iva Ferluga, drugo Vuk Borović i Marija Bilbija i treće Nikola Čutović i Sara Bogdanović.
Na Državnom prvenstvu LATINO solo u kategoriji omladinaca Marija Bilbija je zauzela sjajno 3. mesto.


Na KUPU Srbije za grupe i formacijske timove timovi „Lune“ su imali zapažen rezultat. Pionirski formacijski tim – Dance Babys su zauzele prvo mesto. Mlađe omladinski formacijski tim – Latin grls drugo mesto.
U solo kategoriji Latino plesova mlađi pionir Kjara Čutović je zauzela prvo mesto, pionir Teodora Nikolić je zauzela prvo mesto u kategoriji Latino solo.

-Pre svega zelim da kažem da se nadam da će ova godina biti uspešnija i bolja u svakom smislu od prethodne. Virus koji je zavladao poremetio nas je, morali smo da se uskladimo sa drugačijim načinima treniranja. Ipak pored svega toga nije nas sprečio da radimo ono što volimo. Zahvaljujući dobroj organizaciji uspeli smo da ostvarimo učešće u nekoliko takmičenja- poručuje Marija Bilbija.

-Zahvaljujući disciplini svih članova kluba i poštovanju epidemioloških mera nije došlo do širenja virusa. Naši rezultati su pokazali da nas ovaj virus nije usporio u našem napretku tokom 2020. godine. Svi se nadamo da će ova godina biti bolja u svakom pogledu i željno isčekujemo svako naredno takmičenje – kaže Jana Lukić.

-Za naš grad Čačak smo osvojili medalje na Državnom Prvenstvu Srbije i Kup Srbije i time dokazali da možemo, hocemo i da smo jedni od najboljih, daćemo sve od sebe da tako i ostane. I hteo bih ovom prilikom da se zahvalim mom Klubu PK Luna i mojim trenerima Darku Vujakoviću i Mariji Lazarević na uloženom trudu i podršci – utisci su Stefana Stančića.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.