Grad

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ПАРКА У АТЕНИЦИ – ЗЕЛЕНА ОАЗА ПОРЕД ЦРКВЕ СВЕТЕ МАРИНЕ

Крајем прошле седмице радници чачанских предузећа „Транспорт Придворица“ и „Vibbet“ започели су изградњу парка у Месној заједници Свети Сава, поред цркве Свете Марине. Како је предвиђено уговором са Градом Чачком, рок за завршетак је 90 дана.

– Уговор је дефинисан тако да радови буду започети, када се створе услови за извођаче. Обезбедили смо грађевинску локацију, у претходне три године прибавили у власништво земљу и објекте, исплатили комплетан износ, уклоњени су објекти ради изградње парка… Тако да се нимало не касни са радовима. Ово ће бити предиван рејонски парк поред храма и основне школе, не само за мештане МЗ Свети Сава, већ и за Атеницу, Кулиновце, па и Трнаву и цео Чачак… Поред свих садржаја које Атеница има, парк је недостајао као место окупљања младих и старијих – рекао је Тодоровић.

Како је изјавио градоначелник, новац за ову инвестицију обезбеђен је из градског буџета за ову годину. Парк ће обухватати површину од око 70 ари, а планским актом, који су пре две и по године усвојили одборници Градске скупштине, предвиђен је и простор од девет ари за парохијски дом.

Тодоровић је навео да ће током ове године бити реконструисана и Основна школа „Свети Сава“, односно старо здање.

– Такође, радићемо и кружни ток код ОШ „Свети Сава“, јер ту имамо пет саобраћајница. Надам се да ћемо то урадити ове, а најкасније следеће године – наговестио је Тодоровић.

Како је раније објављено, парк ће имати шетачке стазе, биће постављен мобилијар, а предвиђени су садржаји за најмлађе, паркинг и фотана.

В. Т.

Фото: Јасмина Пауновић

One thought on “ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ПАРКА У АТЕНИЦИ – ЗЕЛЕНА ОАЗА ПОРЕД ЦРКВЕ СВЕТЕ МАРИНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.