Društvo

УСЛОВ ЗА ВАЖНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

НА 17. СЕДНИЦИ ГРАДСКОГ ВЕЋA УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ОВЧАР БАЊЕ, СУТРА ПРЕДЛОГ И ПРЕД ОДБОРНИЦИМА

Чланови Градског већа подржали су предлог Измена и допуна плана генералне регулације за Овчар Бању на територији Града Чачка. Ово је важна одлука за Чачак, посебно за мештане и посетиоце Овчар Бање. Градоначелник Милун Тодоровић рекао је да су овим докуметном створени услови да се већ током ове године реализују значајни грађевински радови у том туристичком месту, пре свега изградња амфитеатра и природњачког центра.

Тодоровић је нагласио да су то важни услови и за инвестиције у наредним годинама, првенствено инфраструктурно опремање: изградњу водовода, канализације, гасификације Овчар Бање, пречишћивача  отпадних вода, као и изградњу целог заштићеног подручја Овчарско-кабларске клисуре на око 5.000 хектара.

На 17. седници Градског већа одобрен је захтев ЈКП „Моравац“ Мрчајевци за трогодишње кредитно задуживање у висини од 15,05 милиона динара, како би ово предузеће набавило мултифункционални багер.

Већници су донели одлуку да се поново објави конкурс за доделу градских субвенција удружењима. Реч је о расподели 2,4 милиона динара, преосталих после првог конкурса.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.