Uncategorized

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЖИЧАНОГ МОСТА

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЖИЧАНОГ МОСТА

Пише Јелена Савић

По информацијама општинске управе, припремни радови за реконструкцију пешачког жичаног моста преко Моравице званично су почели 8. јула. Претходне две недеље рађен је приступни пут, а од понедељка, 24. јула, мост је званично затворен за саобраћај до окончања радова.

Извођач је група привредних субјеката чији је носилац предузеће „Гранит плус“ Д.О.О. Ужице. Предвиђено је уклањање горњег строја моста уз санацију осталих оштећених делова, адекватно одвођење атмосферске воде и уградња украсне јавне расвете. Процењена вредност радова је 24,5 милиона динара без ПДВ-а.

Оштећења на пешачком односно, популарно названом жичаном мосту, су таква да треба ограничити кретање великог броја људи, забранити било какво окупљање на њему, а да се у року од шест месеци крене у поступак његове санације. То је закључак анализе стања, коју је пре две године урадила београдска фирма „Мостпројект“ на захтев Општине Ивањица.

(фото: Ј.С.)

Пропала је хидроизолација, спојеви између монтажних плоча газишта као и парапетне плоче које су изгубиле функцију спречавања сливања воде до главних носача. Установљен је висок ниво корозије арматуре и деградисаности бетона газишта, а изражена је и корозија главног челичног носача. Зато су биле постављене табле са упозорењем да је мост оштећен, да је забрањено кретање мостом већих група људи и задржавање на њему. Предложено је и да се у року од шест месеци крене у поступак санације. Општина Ивањица је покренула поступак израде пројектно техничке документације на основу кога је почетком ове године  добијен извођач радова. Планирано је било да реконструкција почне одмах по завршетку школске године али се морало сачекати да се спусти водостај Моравице.

Иначе, овај мост је изграђен 1978. године паралелно са до тада постојећим дотрајалим висећим мостом, који је због бројних оштећења био небезбедан за употребу па је прелаз преко њега био забрањен. Његова номинална дужина је 40 метара, конструктивна ширина три метра, а корисна ширина 2,75 метара. На мосту, осим поправке корозијом оштећене металне ограде и сливних решетки са обе стране, није рађено ништа друго од његове изградње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.