Aktuelno Grad

POČINJE IZGRADNJA TRAFO STANICE U MRČAJEVCIMA, DRVENE BANDERE USKORO ĆE BITI PROŠLOST, REKAO GRADONAČELNIK TODOROVIĆ

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je najavio izgradnju velike trafostanice u Mrčajevcima, jačine 35/10 kW, u koju Elektroprivreda Srbije investira oko milion evra, a izrazio je i uverenje da će u narednih godinu i po dana drvene bandere, na teritoriji grada Čačka, biti prošlost.

Izgradnja velike trafostanice i sekundarne mreže u ovom delu Čačka će obuhvatiti i levu i desnu obalu Morave, rekao je gradonačelnik. On je konstatovao da je elektromreža u katstrofalnom stanju decenijama unazad.

  • Pre tri godine imali smo 1.040 kilometara niskonaponske mreže na drvenim stubovima, to je, red veličine – Čačak – Atina. Sada je 580 kilometara te mreže, a ove godine ćemo sanirati mnogo, 3.500 hiljade stubova… Ostaje nam da do kraja 2.020 godine kompletna elektromreža u Čačku bude pre svega stabilna i kvalitetna – rekao je gradonačelnik, navodeći da kada se stubovi zamene i svi niskonaponski vodovi dovedu u red imaćemo stabilno elektrosnabdevanje. On je naglasio da Elektroprivreda Srbije tokom ove godine ulaže oko 7,5 miliona evra u Čačak, što je, prema njegovim rečima, osnov da sistem bude kvalitetan i da se iz funkcije potpuno izbace drvene bandere.

Počela je i rekonstrukcija desetokilovoltnog dalekovoda od Bresnice do Mrčajevaca u dužini od 5.300 metara, čija investicija iznosi osam miliona dinara.

Kao narednu veliku investiciju, Todorović je najavio  izgradnju trafostanice iste jačine u Konjevićima, koja bi počela najkasnije do proleća sledeće godine, a značajno bi uticala i na poboljšanje uslova za veliki broj privrednika u tom kraju.

I. M.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.