Aktuelno Društvo

AKTIVNOST KLUBA PENZIONERA U SLATINI

MEŠTANI ZAINTERESOVANI ZA PREVENTIVNE KONTROLE

U novootvorenom Klubu penzionera u Slatini u ponedeljak, 10. juna, Udruženje ujedinjenih penzionera Grada Čačka, u saradnji sa Društvom za borbu protiv šećerne bolesti „Diabetes mellitus“, organizovalo je akciju merenja nivoa šećera i krvnog pritiska za sve zainteresovane meštane Slatine, kao i okolnih sela. Ovaj vid preventivnih kontrola, naglašavaju u Udruženju, postaće tradicija, jer će se ubuduće organizovati bar dva puta mesečno. Da je akcija bila uspešna, govori i podatak da je, u periodu od 8 do 12 časova, na pregled došlo oko 70, uglavnom starijih meštana osam mesnih zajednica. Dragana Jovanović, predsednik Udruženja ujedinjenih penzionera Grada Čačka, koje za sada ima oko 200 članova, napominje da će se slična dešavanja organizovati i u drugim klubovima penzionera, čije je otvaranje podržao i finansijski pomogao Grad Čačak.


Biljana Vasojević, sekretar Društva za borbu protiv šećerne bolesti „Diabetes mellitus“, osim što je „pacijentima“ merila šećer, delila im je i korisne savete. Ona je istakla da je veoma značajno rano otkrivanje dijabetesa, a da se često dogodi da mnogi baš u ovakvim akcijama tek saznaju da imaju povišen nivo šećera.
Osim onih iz Slatine, akcija je bila namenjena meštanima iz još sedam mesnih zajednica, Kukića, Mršinaca, Goričana, Kačulica, Premeće, Petnice i Žaočana. Na ovom području živi oko 1.000 penzionera. Stamenko Radenković, predsednik Kluba penzionera u Slatini, koji inače zvanično počinje da radi od ponedeljka, 17. juna, poručuje da na ovo prijatno mesto mogu doći i oni koji nisu članovi Udruženja ujedinjenih penzionera.
Za uređenje Kluba u Slatini, Grad Čačak je prošle godine uložio oko 800.000 dinara.
V. T.
I „BERZA RADA“
Dragana Jovanović rekla je da je planirano da se organizuju akcije humanitarnog karaktera za penzionere koji žive na selu, a sami su ili su socijalno ugroženi. Udruženje će pomoći svojim članovima i u nabavci ogreva za zimu. U svim klubovima penzionera na seoskom području biće priređivane i razne zabave.
– Postoji inicijativa da Udruženje ujedinjenih penzionera napravi „berzu rada“, a krenućemo baš iz Kluba u Slatini. Bićemo posrednici između onih koji traže radnike i onih koji hoće da rade. To je značajno, posebno u vreme sezonskih radova – smatra Jovanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.