Kultura Obrazovanje

ПОЧИЊУ ДАНИ ВУКА КАРАЏИЋА: „УЛОГА КЊИЖЕВНОГ ТЕКСТА У РАЗВОЈУ ИНКЛУЗИВНИХ ВРЕДНОСТИ“

Живот и делање Вука Стефановића Караџића поштоваоци негују од заборава вековима! Наведено потврђује рад Удружења „Чувари дела Вука Караџића“ у Чачку.

Традиционално ово Удружење организује дане који су посвећени Вуку, реформатору азбуке и ерудити народног стваралаштва. Рођендан Вука Караџића симболично прослављају, а према речима председника Удружења Данијеле Ковачевић Микић седам доктора наука уприличиће Вукове дане!

Наиме, у првој недељи новембра, Удружење, уз подршку бројних партнера из локалне заједнице, организује, друге по реду, Дане Вука Караџића у Чачку. Богат програм у којем, поред чланова, учествује седам доктора наука биће везан за дело Вука и његових следбеника.

Од 1. до 6. новембра чланове Удружења, просветне раднике али и многобројне госте, поштоваоце Вуковог рада очекују садржајни скупови на различите теме које су приказане на плакату.

У уторак, 1.новембра гости Огранка Вукове задужбине у Чачку су др Данијела Поповић Николић и др Снежана Божић, а тема је „Улога књижевног текста у развоју инклузивних вредности“ у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ у 13.00 часова.

Удружење „Чувари дела Вука Караџића“ и ове године акредитованим стручним скуповима и културним манифестацијама потврђује да се српски језик и култура негују проговором, речју – ватром језика која је као оваква неугасла!

Милица Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.