G.Milanovac Region

ПОД НЕБОМ МИЛАНОВЦА… „ПОД ТРЕМОМ”

МЕСТО ХЕДОНИЗМА ЗА ДНЕВНИ ПРЕДАХ И НОЋНИ ПРОВОД

ПОД НЕБОМ МИЛАНОВЦА… „ПОД ТРЕМОМ”

Да су млади често пред упитом које место посетити и куда отићи да се безбедно и квалитетно проведу евидентно је нарочито данас, у околностима које диктира сужен избор. Добар провод се различито поима, доживљава, али су, свакако, неки од пресудних чинилаца пријатан амбијент, приступачна понуда и пријатно особље којима ће посетилац одређеног кафића постати чест гост. У једном од џепних уличица Горњег Милановца, ненаметљиво смештен и брижно уређен, налази се кафић „Под тремом”. Кафић у којима су се окупљали средњошколци, љубитељи поп и џез музике, данас је заоденут нешто другачијим ентеријером, али и екстеријером. Дугогодишњег стажа, данас је то место које опстаје на старој локацији уз ново руководство и идеје које своје иновације рађају према слуху госта.

Горњи Милановац поседује око четрдесет дневних кафића и знатно мањи број истих који у својој понуди посетиоце могу угостити и за вечерњи излазак. Могућност да предахнете током дана, али и да заиграте уз ритмове добре музике пружа управо кафић „Под тремом”.

Назив кафића опстаје неизмењен годинама, именован је с разлогом „Под тремом” јер је скровито место, пажљиво ушушкано под својеврсном великом надстрешницом куће милановачких староседелаца. Тако смештен одаје утисак интимне, природне породичне атмосфере с једне стране, док, с друге странепосетилац може имати утисак да је гост у кући која је отворена да би сваки намерник имао своје место задовољства.

У новом власништву од 2021. године, кафић отпочиње рад новим ритмом. Милош Јовичић, власник кафића „Под тремом” описује начин рада и тенденције на којима ће оправдати посећеност овог милановачког локалитета: „Одржати традицију, а изменити један локалитет представља захтеван задатак. „Трем” је место за све оне који имају потребу да одморе окружени зеленилом у башти, али и да загледани у камин који је део ентеријера пронађу и испију своју шољицу чаја, чашу доброг вина… Богата понуда пића, уз приступачне цене и пријатна музика су заједнички дневној и ноћној варијанти. Наиме, летња сезона је башту овог кафића претворила у светлуцаво, дискретно осветљено место где се окупљају извођачи музике са различитим репертоарима. Циљ је да се „Под тремом” гост осећа управо као што је кафић и именован, безбрижно, а да осећај угодности произилази из атмосфере која се незнатно разликује од пријатне породичне. Планиране су иновације које ће већ делимично измењен ентеријер и екстеријер додатно преобразити, а разматра се и могуће проширење понуде кафића. Такође, отварамо могућност за реализацију културних манифестација, трибина и књижевних вечери. Наведено смо посведочили гостовањем новинарске екипе „Њуз-нета” почетком ове године.Тенденциозно мењамо корак по корак како у изгледу, тако и у начину рада кафића имајући у виду околности у којима Милановчани проводе радне дане, али и слободно време! ”

Амбијент који је изузет из средишта градске вреве омеђен је дрворедом, жбуњем и засадима цвећа те као такав представља и оазу, окрепљење и својеврсни одмор сваком госту. Ноћна расвета, уз дискретне дворишне лампе, светлуцаве лампионе и свеће по столовима башту чине другачијом од осталих градских. Дрво, камен и природни извори светлости су смислено умногоме декор кафића управо због потребе да се хедонизам свих чула истанчаним осећајем за све усклади. „Под тремом” можете прочитати новине, али и поручити омиљену севдалинку крај светлости свеће.

Гостовања музичких извођача која су отпочела у башти „Трема” замишљена су да Милановчани угосте Милановчане музиком, а онда и гостујући извођачи уприличе свирке младима „Под тремом”. Августовске вечери у башти кафића већ позивају на окупљање, те су најављена гостовања за прву недељу августа у оквиру које, 3. августа наступају Горан Миливојевић и „Макијато бенд”, а потом, 4. и 5. августа наступају „Џипси Алексићи”. Планиране музичке вечери одржаваће се углавном средом и четвртком, што је осмишљено са циљем да гости, уз шаренолик реперторар и изненађења која следе, средину недеље проведу у сатима вечерњег опуштања!

Уз пригодну музику, професионалност и срдачност особља, уређен амбијент и непрестане иновације „Трем” остаје да својим радом сведочи и позива на слављење лепоте живота! Негујући вредности које су на понос и задовољство домаћина и госта на тај начин ће овај локалитет имати своје место под небом града, а сваки посетилац добродошлицу „Под тремом”!

Милица Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.