Sport

Podeljeni paketi pomoći fudbalskim klubovima iz Moravičkog okruga + VIDEO

U okviru akcije pomoći amaterskim fudbalskim klubovima danas je u Čačku boravila delegacija Fudbalskog saveza Srbije u kojoj su bili generalni sekretar Jovan Šurbatović, potpredsednik Marko Pantelić i sportski direktor Vladimir Matijašević. Ovom prilikom su predstavnicima 87 klubova iz Moravičkog okruga na Gradskom stadionu predati paketi u kojim su se nalazile lopte i garniture dresova. 

Zahvalivši se gostima u ime svih dobitnika ove pomoći, gradonačelnik Milun Todorović se biranim rečima obratio fudbalskim radnicima.

–  Ono što vi činite u svojim klubovima je iz čiste ljubavi prema fudbalu. Dajete maksimalni doprinos da oni opstanu i ostanu u nimalo lakim vremenima. Rad sa decom je osnovna odlika svih vaših klubova i on je od ogromnog značaja, jer ih na taj način sklanjate sa ulice i dajete im mogućnost da stvore drugarstva i prijateljstva za ceo život. Zbog toga dugujemu veliku zahvalnost svima vama koji živite za fudbal.

Gradonačelnik je rekao da će Grad Čačak, koji je u ovoj godini opredelio 170 miliona dinara za razvoj svih vrsta sporta, nastaviti da ulaže u ovu oblast kroz izgradnju sportskih objekata i razne vidove pomoći klubovima.

Za nas je bitan svaki amaterski klub, isto kao i profesionalni. Ovom akcijom mora da bude obuhvaćeno njih 2.600, a do sada ih je pokriveno oko 2.000. Očekujem da je završimo početkom naredne godine i da će do tada svaki dobiti najosnovniju opremu – izjavio je Marko Pantelić.

Predstavnici klubova su jednoglasni u tome da im ova pomoć mnogo znači, jer svi oni raspolažu sa skromnim materijalnim sredstvima.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.