Sport

ПОДРШКА „БОРЦУ 1926“

Ситуација у којој се тренутно налази Фудбалски клуб „Борац 1926“ никога, коме је спорт на срцу, не оставља равнодушним. Без обзира на све што се дешавало у овом спортском колективу у протеклих неколико година већина сматра да је овом клубу нанета велика неправда. Тим поводом  је у редакцију „Чачанског гласа“ стигао допис некадашњег уредника спортске рубрике овог листа Александра Максимовића чији садржај објављујемо у целости. 

„Као дугогодишњи спортски радник, некадашњи спортски новинар и члан Скупштине Фудбалског клуба „Борац“  у два сазива, осећам неодољиву потребу да дам пуну подршку руководству, а пре свега играчима и тренерима „црвено – белих“, који су се нечијим ћефом нашли на стубу срама, осуђени без суђења и кажњени без доказане кривице.

На жалост, челници Фудбалског савеза Србије су се, вероватно по нечијем диктату „одозго“, брже – боље определили да драконски санкционишу чачански „Борац 1926“ и ГФК „Јагодину“, а да се очито нису много упуштали у детаље и анализу, јер оно што је јавности у Србији сервирано као очигледно договорен меч је најблаже речено смешно. Такође, није јасно како је могуће да у „намештеној“ утакмици буде кажњен само један клуб, а нико од појединаца, на које је пала сумња да су „договорили“ резултат. Ако се узме у обзир чињеница да је само захваљујући невероватној реакцији голмана „Железничара“ у 92. минуту домаћин освојио сва три бода у Панчеву, јасно је да никаквог договора није било или бар не на нивоу клубова. Да ли треба казнити, рецимо, „Црвену звезду“, зато што је Павков у мечу са „Радничким“ из Сурдулице са три метра промашио празан гол? Довољно је ући на YOU TUBE па видети каквих све смешних и невероватних ситуација има у мечевима најјачих лига света, где не играју дечаци попут ових који бране боје „Борца 1926“, већ фудбалери који зарађују на стотине милиона евра.

Апсолутно сам на страни људи који тренутно воде чачанске „зебре“ и пружам им пуну подршку да истрају у настојањима да одбране пре свега своју част и достојанство, а потом и углед институције каква је ФК „Борац 1926“. А прича о намештању резултата и договорима између клубова и играча увек је било и биће. Томе су последњих деценије у великој мери кумовале управо кладионице, па је изгледа неко нашао за потребу да на овај начин заштити њихове интересе. Да ли се још шта иза ове ујдурме крије, показаће време.“

 Александар Максимовић, симпатизер и навијач ФК „Борац 1926“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.