Sport

PODVIG IVANE ILIĆ

Prošlog vikenda u Istanbulu je održana atletska Balkanijada za starije junore/ke. U državnom timu nastupilo je i dvoje atletičara “ČAAK”- a Ivana Ilić i Ognjen Nikolić.

Foto: Kabinet gradonačelnika


Prvi dan, 12. septembar, ovog takmičenja obeležila je Ivana činom koji mora da posluži kao primer svima šta znači istrajnost i posvećenost u postizanju cilja. Ona je najpre osvojila zlatnu medalju u trci na 100 metara izjednačivši sopstveni rekord. Prilikom prolaska kroz cilj, pala je i doživela povredu koja je dovela u pitanje njen nastup u štafeti 4h100 metara.

Međutim, ova hrabra devojka nije želela da odustane i imala je odlučujuću ulogu u osvajanju još jedne zlatne medalje za našu zemlju. Trčala je poslednju izmenu i štafetu je dobila sa četiri, pet metara zaostatka od prvoplasiranog tima, ali sjajnim trčanjem, taj zaostatak je na ciljnoj ravnini pretvorila u prednost od jednog metra. Na toj trci naše devojke su izjednačile državni rekord star dvadestak godina.


Sjajan je bio i mlađi junior Ognjen Nikolić prvo osvajanjem srebrne medalje i poboljšanjem ličnog rekorda za 11 sekundi, na 5.000, a zatim i četvrtim mestom na 3.000 metara.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.