Društvo

POJEDINE STRANKE POČELE SA PRIKUPLJANJEM POTPISA GRAĐANA

Jedan broj političkih stranaka u Čačku počeo je prikupljanje potpisa građana kao bi predale izborne liste za predstojeće lokalne izbore.

Nosilac izborne liste predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS) u Čačku je Milun Todorović, aktuelni gradonačelnik i predsednik Gradskog odbora te stranke.

Todorović će pokušati da obezbedi još jedan četvorogodišnji mandat na mestu gradonačelnika. Ovog puta na listi je dosta novih imena i pre svega žena. Očekuje se da će SNS izbornu listu predati u petak.

Potpise građana počela je da prikuplja i Socijalistička partija Srbije (SPS), koja će i ovog puta nastuputi u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.

Nosilac liste je predsednik Gradskog odbora SPS Nemanja Trnavac, koji je objavio da će se potpisi građana prikupljati do nedelje.

To bi značilo da će socijalisti listu sa imenima svojih kandidata predati na kraju vikenda ili početkom napredne sedmice.

Nova Srbija sa prikupljanjem potpisa počeće sutra. Šef Izbornog štaba te stranke Miloš Marić, izjavio je agenciji MNA da je poznato ko će sve biti na listi, ali da će redosled biti tek utvrđen.

I Srpska radikalna stranka sutra počinje sa prikupljanjem potpisa građana. Napravljen je spisak kandidata za buduće odbornike, a redosled će biti napravljen narednih dana.

Dveri, Narodna stranka, Demokratska stranka i Stranka slobode i pravde ranije su saopštile da će bojkotovati predstojeće izbore.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.