Ер Србија
Društvo

Полетео први авион за Истанбул са аеродрома „Морава“

ИЗВОР:РТС

АУТОР: ВЕРА АКСЕНТИЈЕВИЋ

Полетео први авион на линији Краљево–Истанбул

Са аеродрома „Морава“ у Лађевцима полетео је први авион на релацији Краљево–Истанбул. Авио-саобраћај на овој рути обављаће се два пута недељно, средом и суботом.

Директор аеродрома „Морава“ Лађевци Драган Бугариновић каже за РТС да ће се лет на релацији Краљево–Истанбул–Краљево реализовати наредне две године два пута недељно, сваке среде и суботе.

„Интересовање путника за Истанбул са овог аеродрома је велико, ако буде било потребе увешће се и додатни авиони. Карте за овај лет су пуштене тек пре седам дана и задовољни смо брзином продаје карата“, навео је Бугариновић.

„Ер Србија“ саопштава да је Истанбул постао прва дестинација до које се летови обављају са сва три аеродрома у Србији.

„Увођењем редовних летова између Краљева и Истанбула, град на Босфору постао је прва дестинација у нашој мрежи до које се летови обављају са сва три аеродрома у Србији. Драго нам је што на тај начин пружамо значајан допринос јачању повезаности наше земље са Турском. Посебно нас радује што путницима из региона Западне Србије и Шумадије олакшавамо путовање до једне од наших најпопуларнијих дестинација,“ изјавио је Бошко Рупић, виши менаџер продаје у „Ер Србији“.

Путници српске националне авио-компаније карте за летове на овој линији могу пронаћи по цени почев од 3.068 динара по правцу, док је најнижа цена повратне карте 6.844 динара. Летови између Краљева и Истанбула реализоваће се турбоелисним авионом АТР72, истиче се у саопштењу. 

Након успостављања руте до Истанбула, путнике „Ер Србије“ током летње сезоне очекује и увођење сезонских летова на линијама Краљево–Солун и Краљево–Тиват.

Национална авио-компанија ће на новим линијама из Краљева летети до 31. децембра 2023. године, на основу резултата тендера за обављање услуга ваздушног превоза на линијама од јавног интереса који је расписала Влада Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.