Sport

ПОНОВО „РАДНИЧКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ“

После паузе од годину дана, условљене епидемијском ситуацијом, Град Чачак у сарадњи са СЦ „Младост“, Чачанским спортским савезом и уз подршку Форума привредника града Чачка по пети пут организује „Радничке спортске игре“. Овај јединствени спортски догађај биће одржан од 15. до 22. маја. Тим поводом је данас у сали Градског већа одржана конференција за новинаре.

Мирослав Петковић, Ивана Вукајловић и в. д. директор СЦ „Младост“ Матија Братуљевић

– Град Чачак ће и ове године финансијски подржати Игре, тако да ће учествовање на њима бити бесплатно за све такмичаре. Покушаћемо да обезбедимо максималне услове за бављење спортом, дружење, а посебна пажња биће посвећена безбедности учесника. Наши привредници су увек подржавали град, а ово ће бити прилика да им се на неки начин одужимо – рекао је Мирослав Петковић, помоћник градоначелника.

До сада је на њима учествовало нешто више од 8.000 наших суграђанки и суграђана, па се са правом очекује да после ових та цифра пређе 10.000.

–  Могу да се пријаве све установе, предузећа и предузетници на територији Града Чачка, јер је циљ њиховог организовања подстицање на бављење спортом и рекреацијом, дружење, као и представљање чачанске привреде на један посебан начин. Такмичење ће обухватити десет спортова у женској и мушкој конкуренцији. То су атлетика, бадминтон, баскет, мали фудбал, одбојка, пикадо, рукомет, стони тенис, стреличарство и шах. Атлетске дисциплине су: бацање кугле, скок у даљ, трчање на 100, 400 и 1.000 метара, као и штафета 4х100, надвлачење конопа и обарање руку. Пријављивање екипа почиње већ данас, а последњи дан је 15. април. Заинтересовани треба да дођу у просторије СЦ „Младост“ сваког радног дана од девет до 14 часова. Оно се може обавити и електронским путем. Адреса за слање пријава је rsicacak@gmail.com – изнела је основне податке Ивана Вукајловић, председница Организационог одбора.

Организатори се труде да сваке године припреме неку новину. И за ову најављују пријатна изненађења. Све то наговештава још један леп догађај на обалама Западне Мораве.

В. Д.

ПРАВИЛНИК „РАДНИЧКИХ СПОРТСКИХ ИГАРА“

Такмичар може да учествује само у два спорта. Кад је у питању атлетика, појединцу је дозвољено надметање у две тркачке и једној техничкој дисциплини. Пријаве мора да потпише и овери овлашћено лице у фирми или институцији и преда организационом одбору. Право наступа имају искључиво запослени у предузећима. На њима не могу учествовати особе којима је забрањено бављење спортом или се налазе на боловању. На борилишта не могу изаћи лица под дејством алкохола или психоактивних супстанци. Подносилац пријаве за учешће је одговоран за здраствено стање и способност чланова свог тима и мора их упознати са чињеницом да наступају на сопствену одговорност. Ако се утврди да је у екипи био неко ко није имао право наступа она ће бити кажњена губитком меча службеним резултатом или дисквалификацијом. Сваки тим мора да одреди капитена и одабере име под којим ће наступати. О регуларности такмичења бригу ће водити судије које је одредио Организациони одбор састављен од десет чланова, именовао их градоначелник, задужених за одређени спорт.    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.