Ivanjica Region

ПОСАО ЗА 29 НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА

НА ПРОЈЕКТИМА ЈАВНИХ РАДОВА

                        ПОСАО ЗА 29 НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА

     По конкурсу Националне службе запошљавања за организовање и спровођење јавних радова, на територији Општине Ивањица биће ангажовано 29 незапослених лица. Укупна вредност пројеката пет извођача је 3,96 милиона динара, а биће реализовани током четири месеца.

     Друштво за церебралну и дечју парализу, Удружење за помоћ МНРО и Црвени крст Ивањица ће своје пројекте реализовати ангажовањем 13 лица са инвалидитетом. Реч је о раду у окупационим радионицама и дневним центрима за особе са инвалидитетом и ажурирању и формирању базе података социјално угожених категорија на територији општине.

     Црвени крст ће упослити и један број осталих незапослених у хуманитарном раду- дистрибуцији хуманитарне помоћи, акцијама добровољног давања крви, а ЈКП „Ивањица“  на пројекту санације и чишћења дивљих депонија. У ова два пројекта ће бити укључено укупно 15 лица.

     На територији Моравичког округа поднето је укупно 12 пријава за спровођење јавних радова за ангажовање укупно 82 незапослена лица. По донетим одлукама, укупно ће бити ангажовано 60 незапослених лица код 12 извођача јавних радова на територији Моравичког округа. Половина од укупног броја су лица са инвалидитетом. Укупна вредност пројеката је нешто већа од 8,5 милиона динара.

     По конкурсу за самозапошљавање, на нивоу Моравичког округа поднето је 237 захтева. Који пројекти су одобрени биће познато наредних дана.

                                                                                                             Ј.С

-НСЗ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.