Društvo

Посета четворочланој породици Бајић – прва у низу хуманитарних активности ЦК Чачак поводом Недеље Црвеног крста

Данас је Светски дан Црвеног крста. Недеља Црвеног крста, која траје од 8. до 15. маја ове године, биће обележена под слоганом “Заједно чинимо свет хуманијим“.


Црвени крст у Чачку бројне активности почео је посетом четворочланој породици Бајић, којој је уручена помоћ прикупљена хуманитарном акцијом волонтера.

-У току активности „Васкршња радост за све“, у којој су учествовали волонтери Црвеног крста, уз помоћ деце из вртића, обједињених у ПУ „Моје детињство“, прикупљено је 76 хиљада динара помоћи за Бајиће. Средства су уплаћена на рачун оца Родољуба који самостално брине о своје троје деце узраста 10, 12 и 14 година – рекла је секретар Црвеног крста Наташа Цвијовић.
У посети подстанарском дому Бајића у чачанском насељу Кулиновци, поред представника Црвеног крста били су и волонтери Катарина и Ненад који су учествовали у прикупљању помоћи, а данас су уручени и робни поклони.
Веома је добар осећај учинити да се други такође осећају добро – став је чачанских волонтера који ће читаве седмице имати бројне хумане активности заједно са запосленима у Црвеном крсту.
Овом приликом најстаријем Лазару, иначе младом фудбалеру, уручен је новчани поклон донаторке Д.Т, која је средства определила за куповину копачки.
Волонтери Црвеног крста планирају да уз помоћ људи добре воље покрену ширу акцију за Бајиће, како би се решили егзистенцијални проблеми ове породице.
У Недељи Црвеног крста планиране су посете удружењима, лицима на селу која су у стању социјалне потребе, као и акције добровољног давања крви, предавања намењена средњошколцима.
-Црвени крст је место за људе добре воље који желе да на било који начин укажу пажњу и помоћ онима којима је то потребно. Врата Црвеног крста су отворена за све грађане – каже Цвијовић и захваљује донаторима, волонтерима, локалној самоуправи и свима који на било који начин доприносе да град Чачак буде средина препознатљива по великом броју племенитих и добрих људи.
Овогодишња кампања обележавања Светског дана и Недеље Црвеног крста има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости и позове и подсети наше суграђане да могу својим гестом, делом и добром вољом учинити свет хуманијим и бољим местом за живот.

Извор и фото: ЦК Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.