Grad

POSLEDNJA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA U OVOM SAZIVU

Odbornici Skupštini grada Čačka započeli su danas poslednju sednicu u ovom mandatu, a na dnevnom redu je više od 40 tačaka.Na početku zasedanja prisutnima se obradio rukovodilac radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku, Mihailo Luković, koji je izvestio o dosadašnjim aktivnostima i preduzetim merama od početka epidemije.

Kako je istakao situacija je povoljna i polako se stabilizuje, ističući da je gubitak 13 sugrađana veliki poraz.

On je istakao da je bilo i onih koji se nisu pridržavali mera, navodeći primer okupljanja u jednom manastitu za vreme vaskrnjih praznika, kada je obolelo 13 ljudi.

Luković je pohvalio se službe koje su bile angažovane na ovom poslu, posebno zdravstvene radnike koji su dali veliki dobrinos u borbi protiv korona virusa.

Odbornici će do kraja sednice raspravljati se o planu infrastrukturnog razvoja za period od 2020-2022. godine, zatim lokalnom akcionom planu za mlade, kao i akcionom planu za populacionu politiku za period do 2023. godina.

Pred njima se nalaze podsticajni programi za poljoprivrednike u ovoj godini, odluke o obavljanju komunalne delatnosti dimničarske usluge, boravišnoj taksi, kao i rešenja o pribavljanju u javnu svojinu izgradnjom komunalne infrastrukture u zoni auto-puta E 761 Pojate – Preljina (Moravski koridor).

Na dnevnom redu se nalazi predlog odluke o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad, izveštaji o radu čačanskih javnih preduzeća za period od 01. januara do 31. decembra 2019. godine.

Odbornici će raspravljati o izveštajima o radu za 2019. godinu Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Zračak”, Doma kulture, Narodnog muzeja, Gradske stambene agencije, Centra za socijalni rad, komunalne milicije, Službe za budžetsku inspekciju grada Čačka.

Među tačakama dnevnog reda su organizacija i funkcionisanje civilne zaštite, izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije u 2019. i plan rada za ovu godinu.

Raspravljaće se i o završnom računu budžeta Grada, javnom zaduživanju.

Na dnevnom redu su i izveštaji o poslovanju javno komunalnih preduzeća za grejanje “Čačak”, Moravac, Parking servis, Gradsko zelenilo, Komunalac, zatim izveštaji o radu za prošlu godinu Međuopštinskog istorijskog arhiva za grad Čačak i opštine Gornji Milanovac i Lučani, Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis”, Gradskog pozorišta, Turistička organizacija, Umetničke galerije “Nadežda Petrović”, Centra za stručno usavršavanje Čačak, Ustanove za Kulturno obrazovnu delatnost “Kosta Novaković”.

Pred odbornicima se nalazi i operativni plan odbrane od poplava za vode drugog i nižeg reda za 2020. godinu, predlog rešenja o pribavljanju zemljišta u javnu svojinu za izgradnju vrtića u Trbušanima.

U skupštinskoj sali tokom jučerašnjeg dana postavljeni zaštitni paneli kako bi se sprečio bilo kakav kontakt među odbornicima. Odbornici sede na svakom drugom mestu, a međusobno su razdvojeni i panelima od pleksiglasa.

Sednica je trebalo da bude održana početkom marta, ali je odložena zbog epidemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.