Privreda

Pouzdani tinejdžer

KOMPANIJA „AUTO ČAČAK KOMERC“ PROSLAVILA 15 GODINA RADA

Slavljenici i ovoga puta poklanjali, čačanski Dom zdravlja i Opšta bolnica dobili su sanitetska vozila, a Porodilište pola miliona dinara.

Pre 15 godina, kompanija „AutoČačak“, ovlašćeni prodavac „Škoda“ automobila, dobila je „ćerku“. „Podmladak“ je ostao u auto industriji i započeo prodaju teretnih vozila marke „Iveko“. Nastavio je u velikom stilu. Prošle godine kompanija „Auto Čačak komerc“ isporučila je kupcima širom Srbije oko 600 teretnjaka.

– Prošli smo dobro i zlo, mnoga iskušenja. Najveći izazov koji je pred nama je prodaja teških kamiona, kipera, tegljača… I u tom delu beležimo rast. U 2016. smo prodali 180 takvih vozila – zadovoljan je Miloš Lalović, direktor „Iveka“ za Balkan.

– Do sada smo bili tinejdžeri, ali dobijamo punu snagu, što otvara nove planove i ambicije. „Iveko“ je jedna od najvećih svetskih marki i na ovim prostorima je odavno prisutna. Čačani su naši najjači poslovni saradnici u Srbiji – pohvale su stigle i od Emilia Parata, regionalnog menaxera „Iveka“ za Centralnu i Istočnu Evropu.

Kompanija „Auto Čačak komerc“ za 15 dana otvara četvrto predstavništvo u Novom Sadu. Na proslavi još jednog jubileja, slavljenici su nastavili da poklanjaju. Najvećim zdravstvenim ustanovama u Čačku, Opštoj bolnici i Domu zdravlja, poklonili su sanitetska vozila. Porodilište je dobilo 500 hiljada dinara.

– Naša firma se razvijala i nastavićemo da napredujemo. Nameravamo da otvorimo više predstavništava u Srbiji i zaposlimo nove ljude. Svako slavlje obeležimo i humanitarnim akcijama – potvrdio je Milenko Kostić, vlasnik firme „Auto Čačak komerc“. Kako je objasnio, njegov poslovni uspeh zasnovan je na osnovnim životnim principima.

– Poštovanje kupaca, dostupan i pouzdan servis, lepa reč. Svake godine odvajamo sredstva za proširenje firme, ulaganje u kadrove i investicije – naveo je Kostić.

Poslovni razvoj „Auto Čačak komerca“ zasnovan je na podršci zaposlenih i vlasnika. U istom ritmu nastavio je i treći direktor Sredoje Prtenjak. Rukovodeću poziciju je preuzeo od oca Dragojla. Pre njih dvojice, vodeću funkciju u kompaniji imao je Adam Trifunović.

– Do pre godinu dana i ja sam bio deo „AutoČačka“ i njenih „ćerki“ firmi. Slavljenik se razvijao u Srbiji i planira da osvaja Crnu Goru. „Auto Čačak komerc“ i ostale firme su prepoznatljive po odgovornosti prema zajednici u kojoj rade. Investiraju u mlade i njihovo usavršavanje, posebno mehatroničare i elektroničare, koji putuju po svetu i prate najnovija dostignuća. Srbija je preživela devedesete, više ne smemo da zaostajemo, naročito u tehnološkom napretku – izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Jubilej, 15. godina poslovanja, kompanije „Auto Čačak komerca“ proslavljeno je 26. septembra u hotelu „Livade“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.