Sport

POVRATAK PRAVIM VREDNOSTIMA

Danas je u sali Gradskog stadiona predstavljen novi direktor omladinske škole FK „Borac 1926“ Neško Milovanović.

– Mi smo nekoliko puta do sada pokušavali da podignemo rad sa mladima na viši nivo, ali, zbog okolnosti u klubu, to nije uspevalo. Zato smo došli u situaciju da ne možemo više da čekamo neka bolja vremena, već moramo da radim brzo I vučemo prave poteze – rekao je sportski direktor kluba Vladimir Stanisavljević.

Vladimir Stanisavljević

Stanisavljević je ovako obrazložio dovođenje Milovanovića:

– Poznajući stručne i ljudske kvalitete Neška Milovanovića, kao I njegovu ogromnu želju da se dokaže u novom poslu opredelili smo se da baš on bude taj kome ćemo poveriti ovaj zadatak. On zna kako se igra na visokom nivou, osvajaju titule, stvaraju igrači. Ima puno kontakata. Može istovremeno da radi sa decom i da priča sa njima. Mnogi treneri mogu samo jedno ili drugo.

Pred Milovanovićem i njegovim saradnicima je izuzetno ambiciozan zadatak da se rad sa mladima u „Borcu 1926“ vrati na stare staze uspeha kada je stvoren veliki broj sjajnih igrača koji su nastupali za mnoge poznate klubove i bili članovi raznih reprezentativnih selekcija.

– Nisam došao ovde da budem dva ili tri meseca. Zelim da u naredna dve, tri godine stvorimo bar desetoricu dobrih igrača. Osećam obavezu prema ljudima koji veruju u mene i ponudili mi ovaj posao, da ga radim na najbolji mogući način – izjavio je Milovanović.

Neško Milovanović

Milovanović je izneo neke paralele kako je bilo u vreme kada je njegova generacija fudbalski stasavala i izneo prve korake koje treba načiniti.

– Mi smo se osećali kao deo jedinstvene celine. Ovde smo imali časove srpskog, matematike. Želim da vratim tu atmosferu, jer sada deca dođu na trening, odrade ga, odu kući, a pre i posle toga fudbal ih ne interesuje. Moramo da prekinemo sa takvom praksom. Zatim, proteklih godina izgubio se odnos poštovanja prema trenerima, nekadašnjim igračima, protivniku. Jednostavno, neophodno je promeniti ponašanja iz korena.

Da će doći do ozbiljinih promena Milovanović je pokazao odmah po stupanju na dužnost. Održao je sastanak sa roditeljima omladinskog i kadetskog tima i saopštio im, između ostalog, da će u timu igrati samo najbolji. To je jedini način da kvalitet izađe na površinu.

Njegov dolazak, kao i postavljanje Tomasa Vasova na čelo stručnog štaba je pokazatelj da se u „Borcu 1926“ čine ogromni napori i traže rešenja kako bi se klub posle duge krize i velikih potresa vratio u mirnije tokove, a samim tim stvorile mogućnosti za mnogo bolje takmičarske rezultate.  

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.