Ivanjica Region

ПОЗИВ НА САБОР ДВОЈНИЧАРА

ПОЗИВ НА САБОР ДВОЈНИЧАРА

                                                ПРИЈАВЕ ДО 23. ЈУНА

     Дом културе Ивањица, Месна заједница Kушићи и тамошња ОШ “Мајор Илић” организују 27. “Јаворски сабор двојничара и старих инструмената Србије“. Одржаће се у недељу 26. јуна  на Јавору (МЗ Kушићи) са почетком у 12 часова.

-Са једног од претходних сабора (фото: ДК Ивањица)

     Манифестација је такмичарског карактера а награде су  пехари за првa три  места на двојницама  у категорији млађих и старијих двојничара и пехари за прва три  места на старим инструментима у категорији млађих и старијих извођача. Поред пехара, награда за прва места у старијој категорији je  викенд у ивањичким хотелима.  Остале награде су у виду диплома, а сваке године стручни жири додели и посебне награде за младе таленте, перспективне младе извођаче, најмлађе ткмичаре и друге. Такмичар који три пута за редом освоји прво место стиче звање „мајстор двојница“.

     Пријаве учесника се примају најкасније до 23. јуна путем телефона  Дома  културе у Ивањици 032/661-087 и  063/86-80-823, контакт особа Хаџи Снежана Златић.  Пријаве можете послати и мејлом на адресу: hadzi.snezana@hotmail.com или organizatorprograma@domkultureivanjica.rs                                                                                                                                                              

     Ово је једна од најстаријих манифестација у Србији а њен циљ је очување традиције, изворног народног стваралаштва и културолошког идентитета. Генерални покровитељ  је Општина Ивањица, а манифестацију финансијски подржава Министарство културе и информисања Републике Србије.

                                                                                                           Ј.С.

-Са једног од претходних сабора (фото: ДК Ивањица)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.