Aktuelno

POZNATO RUSKO POZORIŠTE I DANAS GOSTUJE U ČAČKU

Poznato rusko pozorište “Teatar na Vasiqevskom” iz Sankt Petersburga, u čačanskom Domu kulture i danas u 19 časova, izvešće pozorišnu predstavu “Ženidba”. Reč je o komediji u dva čina, po tekstu Nikolaja Vasiлјeviča Gogoqa, a u režiji Vladimira Tumanova. Ulaz je slobodan, a predstava će biti titlovana na srpski. Zainteresovani građani ulaznice mogu da preuzmu na biletarnici Doma kulture.

Fotka za Rusko pozoriste

– Gogoqeva “Ženidba” je predstava koju smo izvodili širom sveta. Na sceni će biti više od 30 glumaca i zaista je nešto što se ne propušta. Drago nam je što ćemo nastupati i u Čačku, i pozivam sve građane da dođu, vide i osete lepotu našeg rada – izjavio je direktor Teatra Konstantin Gikqumovič.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, naglasio je da je ova predstava idealan poklon građanima, jer je reč o velikom spektaklu za sve qubiteqe umetnosti, pre svega, pozorišta.

– Imao sam sreću da pogledam predstave “Teatra na Vasiqevskom” i to je zaista nesvakidašwi događaj. Očekujem i da će naši građani, takođe, uživati. Veoma je bitno naglasiti da su umetnici iz bratske Rusije veliki prijateqi grada Čačka – rekao je gradonačelnik Todorović.

Оставите одговор