Politika

ПРЕДИЗБОРНИ СКУП СПС-А ОДРЖАН У МРШИНЦИМА: „НА ПРВОМ МЕСТУ ИНТЕРЕСИ СРБИЈЕ!“

Ивица Дачић, лидер Социјалистичке партије Србије и носилац листе и кандидат за премијера на предстојећим парламентарним изборима заказаним за 3. април, у оквиру предизборних активности посетио је синоћ Мршинце, где је, у ресторану „Хизна“, организован промотивни скуп посланичких кандидата из Чачка. Обраћајући се великом броју окупљених чланова, присталица и симпатизера странке из Мршинаца, Слатине и других околних села, Дачић је говорио о стубовима и циљевима политике СПС-а.

Мршинци, 28. март

-Два су кључна стуба наше политике. Један је патриотски, а други социјалистички. Овај патриотски би требао да буде заједнички за све странке, али, на жалост, није. Имате многе странке и појединце у нашој земљи који се понашају антисрпски. Што се тиче мене лично и наше партије, ми никада нећемо признати независност Косова и Метохије. За нас је то српска земља. Ви знате да сам ја као министар спољних послова утицао на то да 18 земаља повуче признање Косова и могу да вам кажем са сигурношћу, може да их буде још најмање толико. И то ће и бити. Друго, ми смо рушили НАТО и не одступамо од тога да су они који су бомбардовали нашу земљу, убијали нашу децу, војнике и полицајце ратни злочинци и да ће за то кад-тад морати да одговарају – истакао је Дачић.

Ивица Дачић, носилац листе СПС-а


Говорећи о другом стубу политике СПС-а, Дачић је навео да је „социјализам нешто што је у глави сваког човека – радника и сељака, а то је да може да живи поштено од свог рада“. Подсетио је да се СПС бори за боље услови рада, веће плате, поштену пореску политику, права жена, бесплатно школовање…

Дачић је рекао да се социјалисти залажу за принцип очувања територијалног интегритета и суверенитета сваке земље и да нису срећни због рата Русије и Украјине, јер су то наши братски, словенски народи. Говорећи о изазовима са којима се суочава Србија због руско-украјинског сукоба, нагласио је да би „увођење санкција Руској Федерацији представљало пречицу до независног Kосова и Метохије у УН“.

-Западне земље, које су бомбардовале Србију и које су нарушиле наш територијални интегритет да нам отму Косово, које су признале Косово, сада траже од нас да уведемо санкције Руској Федерацији. Када их питате шта је са нашим територијалним интегритетом, они кажу да је то у реду и то је највеће лицемерје. Не могу и никад се нећу сложити са тим да се уведу санкције према Русији, и да будем јасан, не због тога што сам русофил, већ зато што сам србофил, што волим Србију, а волим и Русију зато што воли и штити Србију. Ми желимо да останемо са нашим савезницима, јер морамо да гледамо свој интерес. Не треба да гледамо ни на Исток, ни на Запад, него на српски национални и државни интерес и то је наша политика за наредни период – рекао је лидер социјалиста.

Немања Трнавац, председник Градског одбора СПС-а, осврнуо се на резултате рада који су, како је навео, остварени у претходне четири године захваљујући доследној политици странке.

На предизборном скупу су промовисани кандидати за народне посланике из Чачака Сања Ћаловић и Милош Папић. Поздрављајући присутне у сали, Сања Ћаловић је истакла да кандидатура за народног посланика за њу представља посебну част, али и одговорност, јер то истовремено подразумева бригу о јавном интересу и поштовању етичких вредности као што су правда, истина, поштење, отвореност, доступност, одговорност, непристрасност и интегритет. Како је навела, посебно се поноси тиме што потиче из часне радничке породице, што је одредило и њено опредељење.

-Ако седнем у посланичку клупу, гледаћу да обавим сваки задатак који буде делегирао наш Градски одбор и нећу се либити да због тога покуцам на било која врата, а након тога, враћам се овде код вас да положим рачуне – нагласила је Сања Ћаловић.

Скупу је присуствовало више од 400 грађана – чланова, присталица и симпатизера СПС-а.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.