Projekti Rasadnik uspešnog porodičnog preduzetništva

ЛАВОВСКИ ПОДВИГ У ВУЧЈЕ ВРЕМЕ

Врло често, из лошег настане нешто добро. У јеку пандемије корона вируса, у октобру 2020. године, супружници Драган, познатији је по надимку Лав, и Ана отворили су ”Сеоско домаћинство Радивојевић”. Изван свих очекивања, кренуло је добро. За сада издају само један апартман, али због великог интерсовања, проширују капацитете. Послужили су као добар пример рођацима и за неку годину, њихови Соколићи би могли да буду врло препознатљива туристичка дестинација.

Лав Радивојевић

Уместо Анине летње кухиње, опремљен је апартман за госте. За сада може да прими шесторо људи и увек је пун. Разумљиво, више их је када је лепо време, мада ни зимус није био празан. Иако је прошло тек годину и по дана, Лаву и Ани су долазили гости из Кине, Израела, Немачке, Омана, понајвише из Србије.

– Радио сам као тонац на концертима, али после пандемије корона вируса било је мање посла. Баш тада, пријатељи су нас наговорили да почнемо да се бавимо сеоским туризмом. Били смо сумњичави, нисмо знали шта бисмо могли да понудимо људима. Невероватно, пробали смо и испало је одлично! Имамо наше кокошке, домаћа јаја и месо, а остало узимамо од комшија из Соколића. Гости долазе због здраве хране, уживају у погледу, шетњи селом и највише траже мир и одмор. Ми смо ту да им помогнемо и пружимо све што им је потребно. Углавном долазе породице са децом – каже Лав Радивојевић.

Кућа за госте

Он и Ана граде још два апартмана и базен. Пружиће све услуге које гости очекују и више од тога.

– Сада имамо апартман са четири звездице, сауну и ђакузи. Лети поставимо монтажни базен, људи баш уживају. Надамо се да ће бити још боље и да ћемо моћи да живимо само од сеоског туризма. Пре годину и по дана смо регистровали домаћинство, пријавили се Туристичкој организацији Чачак и за сада се највише рекламирамо на друштвеним мрежама. Ипак, досадашње искуство је показало, да нам је препорука најбоља реклама. Прочуло се о нама и најважније нам је да сваког човека добро угостимо и пружимо оно што тражи – напомиње Ана Петковић.

Тако далеко, а близу, поглед и на ауто-пут

Она и Лав у Соколићима живе последњих петнестак година. Прво су били у Београду због посла и после рођења трећег детета, породица се преселила код Анине баке. У Соколиће. Касније су купили имање и изградили своју кућу.

Драган је прошао још дужи пут. Одрастао је у Сарајеву. Са Емиром Кустурицом је радио на филму ”Живот је чудо” и тада је упознао Ану. У Соколићим је део свог посла започео и познати режисер. Лав и Емир су ту подигли воћни засад од 35 хектара, кога сада обрађују други људи. Ипак, својим примером су подстакли комшије. У последње време у Соколићима је засађено више од 20 хектара боровнице.

Из Београда у Соколиће намерава да се врати и Лена Крковић. Она и њен супруг изградиће етно комплекс. Налазиће се баш преко пута Лавовог и Аниног домаћинства. Правиће више кућа за издавање, једну за себе и мањи велнес центар.

Градско руководство у посети домаћинству Радојевић

– Супруг и ја смо радили и промоцију Чачка за кинеско тржиште. После изградње ауто-пута хтели смо да наше услуге пружимо у селу и одабрали смо Соколиће. Сада из Београда стижете много брже, за нешто више од сат времена. Од пандемије корона вируса многи се враћају на село. И ми смо одлучили да градимо етно комплекс. Велики је пројекат, сада прикупљамо документацију, догодине би требало да почнемо да градимо – нада се Лена. Да, у свом крају највише воли да каже да је из фамилије Кујунџић. Тако је препознатљивија.

Повратак у родни крај, Лена Крковић

И не шири се, попут заразе, само оно зашта кажемо: ”Далеко било”! Засигурно ће се Лавов и Анин пословни подухват лако примити и много даље од Соколића. У селима у којима је неопходно више живота, бољих путева, водоводних и електромрежа.

One thought on “ЛАВОВСКИ ПОДВИГ У ВУЧЈЕ ВРЕМЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.